ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Традиционални пријем за малишане из ужичких вртића (ВИДЕО)

Традиционално, поводом Дана града и Дечије недеље малишани из вртића Предшколске установе Ужице имали су прилику да се упознају са простором Градске куће и разговарају са градоначелницом и њеним сарадницима о бројним темама. Била је ово прилика и да поставе питања, а највећи број њих односио се на дечија игралишта, тобогане, вртешке и остале садржаје које би волели да имају у својим вртићима.Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, пожелела је добродошлицу деци и њиховим васпитачима изразивши захвалност на поклонима које су поводом Дана града припремили.

“Такође, хоћу да вас позовем да слушате ваше родитеље и васпитаче и да вредно учите, а ми ћемо и даље да сређујемо ваше вртиће и школе, да правимо нова дечија игралишта и спортске терене. Овог 9. октобра посебно смо задовољни јер смо завршили све радове и у наредним данима отворићемо први сеоски вртић у Карану, за око 55 малишана из Лужничке долине. Такође интезивирани су радови на изградњи новог објекта вртића на Царини, а у току су и радови на адаптацији простора за отварање вртића у Кремнима. И субвенција коју дајемо приватној предшколској установи Коцкица увећана је на 80 одсто, чиме је изједначена са субвенцијом Предшколској установи Ужице.

Уз све напоре да обезбедимо место за свако дете у вртићима, радимо и на унапређењу мера популационе политике па из године у годину увећавамо износе за новорођену децу. Увећани су и износи поклон честитки за ђаке прваке, а разматрамо и моделе за набавку уџбеника за наредну школску годину.

Једноставно, желимо да нашој деци обезбедимо најбоље услове за безбрижно одрастање и школовање и то је један од главних приоритета и за наредни период”, нагласила је градоначелница.

Са друге стране деца су од градоначелнице затражила тобогане, вртешке, игралишта за своје вртиће. По речима њихових васпитача долазак у Градску кућу један је у низу догађаја и активности које се организују током Дечије недеље. Својим програмима улепшаће прославу дана града и надају се лепом времену у понедељак 9. октобра када ће за све суграђане приредити традиционални маскенбал.

У знак сећања на овај дан малишани су заједно са градоначелницом засадили стабло у дворишту вртића “Јихаи – Мама Вонг” на Пори.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији данас претежно облачно и хладно време, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почеле прве уплате 10.000 динара средњошколцима

ОГЛАСНА ТАБЛА