14.8 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Tradicionalni godišnji prijem za privrednike

Danas je u Gradskoj kući upriličen tradicionalni godišnji prijem za privrednike sa teritorije grada Užica. Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković je obraćajući se prisutnima rekao da je „godina koja je na izmaku za Užice i Užičane bila uspešna, dosta smo radili, trudili se, napravili iskorake na brojnim poljima i ostvarili solidne rezultate“ i dodao da se Užice danas nalazi u dobroj finansijskoj poziciji, da se naporno radilo i da je za tri godine budžet Grada od zatečenog stanja i minusa od 3 miliona evra doveden na stanje gde na računu ima 2 miliona evra i sve izmirene obaveze. 

„U ovoj godini završavamo prvu fazu rekonstrukcije fabrike vode na Cerovića brdu vrednu oko 3.5 miliona evra. Sutra će potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović obići radove i gotovo izvesno najaviti pomoć države u izgradnji i II faze vredne oko 2.5 miliona evra.  Na taj način vrlo moguće već krajem naredne godine Užice se vraća na sistem akumulacije Vrutci i dugoročno rešava pitanje vode za piće.

U 2017. godini smo započeli projekat tunela ispod Kadinjače, projekat o kome se decenijama pričalo a malo toga je bilo urađeno. Sa našim komšijama iz Bajine Bašte smo pokrenuli ovaj projekat i dobili podršku države za njenu realizaciju. Takođe, nakon pauze od 10 godina vratili smo i priču oko obilaznice u igru„-rekao je Petković.

„Tokom ove godine završena su dva veoma važna projekta vredna oko 750.000 evra. Nakon 40 godina rekonstruisali smo Ložionički mostkoji je bio velika bezbednosna pretnja ali i izgradili smo kružni tok – prvi takve vrste u gradu. Ovo je samo početak realizacije naše vizije rešavanja pitanja saobraćaja u gradu. Naredne godine će doneti ozbiljne iskorake u toj oblasti“ – istakao je Petković i podsetio da je u protekloj godini rekonstruisan podvožnjak u Potočanju i tako omogućeno da se kompletna dolina Đetinje u tom polju “otvori” za prolazak velikih teretnih vozila i autobusa a time “otvori” i za nove investicije, zatim da je rešen višegodišnji problem sa poplavama u Krčagovu koje su posledica obilnih padavina, izgradnjom kišne kanalizacija u ulicama Miloša Obrenovića i Radničkoj.

„Krenuli smo sa obnavljanjem stare zgrade Kasarne i tu smestili kompaniju koja bi u perspektivi mogla da zaposli nekoliko desetina užičana. Želja nam je da i dalje opremamo prostor kasarne za nove korisnike koji će zapošljavati mlade Užičane da rade za pristojnu platu u novim tehnološki naprednim profesijama.  Neposredno uz njih iduće godine ćemo otvoriti prelepi Studentiski centar ali i krenuti sa uređenjem drugih objekata u krugu bivše kasarne koje će biti na usluzi razvoja visokog obrazovanja. Dugoročno taj deo našeg grada će biti centar visokog obrazovanja i savremenih tehnologija.

Do pre samo godinu dana ponos i simbol Užica Stari grad je bio prepun otpada i zarastao u korov. Pokrenuli smo njegovu obnovu i konzervaciju. Uz pomoć ministarstva a sa entuzijazmom mnogih Užičana on počinje da dobija obrise nečega na šta ćemo svi biti ponosni. Imamo velike planove sa Starim gradom i tih planova ne odustajemo.

Tokom 2017. smo u potpunosti otvorili trasu od Gradske plaže do Staparske banje što je omogućilo da hiljade Užičana svoje slobodno vreme koristi u jedinstvenom ambijentu i atmosferi. Ali nisu samo Užičani prepoznali to kao nešto jedinstveno.  Evropska asocijacija zelenih biciklističkih staza je dodelila našoj stazi ka Staparskoj banji drugu nagradu u Evropi za 2017. godinu.  Obećavamo da će nastaviti da ulažemo i u Plažu, i u klisuru i u sve druge prateće stvari koje čine da je taj deo našeg Grada jedinstven i neponovljiv.

Ove godine smo započeli jedan veliki posao obnove i rekonstrukcije centra grada. Decenijama se malo toga radilo u strogom centru grada. Uvek su neke druge stvari prioritetnije i važnije. Mi smo danas ponosni što smo u 2017. uradili Sklavkov plato, što smo krenuli sa obnovama fasada, što smo obnovili priču o Kasapčića mostu,  što smo uspostavili saradnju sa najvećim autoritetima u toj oblasti u Srbiji. Oni će nam pomoći da u narednih nekoliko godina osvežimo i obnovima trotoare, mostove, Mali park, Gradski trg. Kroz nekoliko godina centar našeg grada će disati novim plućima sa novom svežinom i lepotom“ završio je svoje obraćanje Petković poželevši privrednicima puno sreće i uspeha u narodnoj godini.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas sunčano i veoma toplo

Oglasna Tabla

Данас је Преображење Господње

Oglasna Tabla

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla