-0.2 C
Uzice
26 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Tradicionalni godišnji prijem za privrednike

Danas je u Gradskoj kući upriličen tradicionalni godišnji prijem za privrednike sa teritorije grada Užica. Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković je obraćajući se prisutnima rekao da je 2018.godina jedna od onih godina u kojima je srpska privreda, sveukupno gledano, uspela da zabeleži rast i ostvari relativno dobre poslovne rezultate.

„I dalje smo u procesu reformi koje treba da doprinesu stvaranju povoljnijeg ambijenta za privredni razvoj, samim tim i novih investicija i otvaranja novih radnih mesta.  Sve to je preduslov za potpunu konsolidaciju javnih finansija i boljitak za sve građane. Kao što verovatno znate,  javne finansije su poslednjih godina stabilizovane, uložena su značajna sredstva u infrastrukturne projekte i sve to u velikoj meri menja sliku Srbije i otvara vrata za realizaciju novih poslovnih ideja i projekata.“

„Činjenica je da ima onih koji smatraju da bi promene morale da budu brže, ali s obzirom da kod nas uvek ima otpora kada treba sprovesti reforme i nerazumevanja za vizije razvoja, ne smemo da se zadovoljimo postignutim, već da u godinama pred nama, zajednički radimo na uklanjanju svih prepreka za ubrzani razvoj privrede.

Lokalna samouprava u Užicu je upućena prvenstveno na užičku privredu i trudimo se da održavamo komunikaciju sa predstavnicima naših preduzeća u kontinuitetu, kako bismo, uvek kada je to moguće,  bili podrška da se reše problemi, odnosno pronađu rešenja koja će doprineti razvoju naših kompanija.

Raduju nas poslovni uspesi naših firmi poput Prvog partizana koji je ove godine obeležio 90 godina rada, Impol – Sevala, Valjaonice bakra, Jedinstva, kao i uspesi malih i srednjih preduzeća koja uspevaju da plasiraju svoje proizvode na domaćem i inostranom tržištu. Zahvaljujući njihovim poslovnim rezultatima Užice spada u red razvijenih područja, i ovaj grad raste i razvija se, rešava komunalne i infrastrukturne probleme. Menja svoje lice u skladu sa zahtevima vremena u kome živimo i potrebama naših građana.“-naveo je gradonačelnik Užica.

Kada je reč o infrastrukturi Petković je rekao: „Ono što nas posebno raduje su značajni koraci u unapređenju saobraćajne infrastrukture. Očekuje se početak izgradnje deonice autoputa na relaciji Preljina – Požega, kao i autoputa Beograd – Sarajevo koji će ići preko teritorije grada Užica. Vi privrednici najbolje znate koliko ste puta, godinama unazad, apelovali da se intenzivira izgradnja modernih saobraćajnica koje će omogućiti postojećim privrednim subjektima da prošire svoje poslovanje, privući investitore, koji su čitav naš kraj zaobilazili u širokom luku, isključivo zbog loše saobraćajne komunikacije.“

„Uz sve ostale mere, male i velike korake koji su podjednako važni, konstantnu i direktnu komunikaciju sa privredom, nadam se da ćemo zajedno stvarati uslove da nam se mladi, školovani ljudi vraćaju u Užice i ovde vide realne perspektive za život i profesionalnu afirmaciju.

Vrata Gradske kuće za vas su uvek otvorena, a prostora da saradnju unapredimo u godini i godinama pred nama,  itekako ima. Svima vama koji ste se protekle godine borili da održite delatnost, poslujete pozitivno i da pri tom, eventualno, povećate broj zaposlenih, želim da čestitam i uputim zahvalnost, jer ste na taj način dali najveći doprinos razvoju svog grada.“-rekao je gradonačelnik Petković.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Srpsko-Rusko veče

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Znameniti profesori Užica“ u čajetinskoj biblioteci

Oglasna Tabla

U Užicu formiran Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS)

Oglasna Tabla

Napravite domaću nutelu sa samo 3 sastojka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Danas sunčani intervali, uveče kiša, sneg na planinama

Oglasna Tabla

Tri pehara za mlade košarkaše Šampiona u Beogradu (FOTO)

Oglasna Tabla

Spajanje domova zdravlja i bolnica može da počne

Oglasna Tabla

SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE IZ IVANJICE: Pešaka pokosio auto pored puta, vozač odjurio sa mesta

Oglasna Tabla

Rebalansom povećano sa 20 na 40 miliona za mere energetske efikanosti

Oglasna Tabla