Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Tradicionalna akcija „Jedan paketić – puno ljubavi“ (VIDEO)

Crveni krst Čajetina i ove godine realizuje akciju „Jedan paketić-puno ljubavi“, sa ciljem da pred predstojeće novogodišnje praznike obraduje najmlađe sugrađane. Akciji su se priključile OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata i OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine sa svojim izdvojenim odeljenjima.

Nosilac akcije „Jedan paketić-puno ljubavi“ je Crveni krst Čajetina koji je i ove godine pripremio novogodišnje paketiće za najmlađe sugrađane.

„Pripremili smo preko 200 paketića, za šta je utrošeno oko 300 000 dinara. Njihova podela vršiće se na osnovu objedinjenih spiskova Centra za socijalni rad, vrtića, škola i po našim saznanjima“, istakao je Milan Simović, sekretar Crvenog krsta Čajetina

Podršku akciji dao je učenički parlament OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina, koji je ovu aktivnost inicirao na nivou Škole i izdvojenih odeljenja, kao i učenici OŠ „Milivoje Borović“ Mačkat sa izdvojenim odeljenjem u Šljivovici. Zahvaljujući njima novogodišnji paketići biće obogaćeni igračkama i školskim priborom.

„Akcija je uspešno sprovedena. Članovi Učeničkog parlamenta su išli od odeljenja do odeljenja i obaveštavali o akciji. U obzir su dolazile samo nove igračke, a ne donešene od kuće. Prikupili smo dosta lepih igračaka, kreativne društvene igre i dosta školskog pribora“, rekla je Ivona Tucović, predsednica Učeničkog parlamenta OŠ „Dimitrije Tucović“, dodajući da Učenički parlament redovno učestvuje u svim humanitarnim akcijama, kao i da će sa takvom praksom nastaviti i ubuduće.

Jelena Gukić, učiteljica u produženom boravku OŠ“Milivoje Borović“ Mačkat kaže da je ovo samo jedna u nizu mnogobrojnih aktivnosti koje se realizuju u okviru Škole.

„Ova akcija temelji se na dugogodišnjoj saradnji Crvenog krsta i naše škole. U ovoj humanitarnoj akciji učenici su svojim malim gestom videli koliko jedan mali poklon može mnogo značiti nekome. Sv znamo koliko se deca raduju novogodišnjim paketićima, i koliko to kod njih izaziva radost i sreću“, dodaje Gukićka.

Za Sirogojno, Ljubiš, Trnavu i Željine pripremljena su 34 paketića. Za Mačkat, Krivu Reku i Šljivovicu 43, a za Osnovnu školu u Jablanici 16. Za korisnike Dnevnog boravka „Zračak“ pripremljeno je 16 paketića koji će im biti uručeni na svečanoj priredbi koja se tradicionalno organizuje krajem godine. Ostali će biti raspoređeni u Čajetini i na Zlatiboru.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ovako će izgledati Vlajkov plato posle rekonstrukcije (FOTO)

Oglasna Tabla

MUP pozvao građane da što pre podnesu zahteve za nove oružne listove! Kazne do 150.000 dinara

Oglasna Tabla

BRAVO: Luka, Matija i Elena osvojili 6 medalja u Sarajevu

Oglasna Tabla

Palačinke / pužići sa sirom i spanaćem (video)

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Bunt i snovi Andrije Lojanice“

Oglasna Tabla

Danas promenljivo oblačno i suvo, sa sunčanim periodima, do 12 stepeni

Oglasna Tabla

Kulturno nasleđe – osnova za unapređenje međunarodne saradnje (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od 17. februara do 23. februara pojačana kontrola u saobraćaju

Oglasna Tabla

Užički strelci najbolji drugog dana juniorskog Prvenstva Srbije u Nišu

Oglasna Tabla