OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Током дана смена сунца и облака, за викенд промена времена

Пролазак хладног фронта јуче нам је донео краткотрајно захлађење и падавине, а већ током ноћи дошло је до разведравања, те је јутро освануло ведро и релативно топло у већем делу наше земље, наводи метеоролошкиња Еуронеwс Србија Љубица Гојковић.

Температура се у раним јутарњим сатима кретала од 6 до чак 12 степени, колико је измерено у Лозници. Максимална дневна местимично ће достизати и 24. подељак. Најтоплије ће бити у централним и западним пределима, а најхладније на северу и југу земље, где температура ипак неће прелазити 20 степени.

Што се временских прилика тиче, данас ћемо имати смену облачних и сунчаних периода, са нешто више облака у Војводини. Ветар ће бити слаб и умерен, променљивог правца, а већ сутра је у појачању.

Сутра, у првој половини дана дува југозападни ветар, повремено и олујном јачином, а време ће бити променљиво облачно, али топло. Температура ће у Тимочкој крајини достизати и 26 степени, а у осталим местима кретаће се око 23 подељка.

Југозападни ветар у послеподневним сатима замењује јак северозападни. Он ће бити праћен наоблачењем, кишом и интензивним захлађењем. Температура ће са проласком фронта пасти и за више од 10 степени, а овако велика разлика у температури може изазвати бурне атмосферске процесе, те ће местимично бити и олуја праћених грмљавином.

Други дан викенда остаје ветровит и хладан, жива у термометру неће прелазити 12 степени, а у послеподневним сатима долази до постепеног разведравања. У ноћи између суботе и недеље у планинским пределима југозападне Србије падаће и снег.

Према тренутним прогностичким моделима, стабилизација времена нас очекује већ од понедељка, када ће време поново бити ведро, ветар у слабљењу, а имаћемо и постепено отопљење.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla