ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Током дана смена сунца и облака, за викенд промена времена

Пролазак хладног фронта јуче нам је донео краткотрајно захлађење и падавине, а већ током ноћи дошло је до разведравања, те је јутро освануло ведро и релативно топло у већем делу наше земље, наводи метеоролошкиња Еуронеwс Србија Љубица Гојковић.

Температура се у раним јутарњим сатима кретала од 6 до чак 12 степени, колико је измерено у Лозници. Максимална дневна местимично ће достизати и 24. подељак. Најтоплије ће бити у централним и западним пределима, а најхладније на северу и југу земље, где температура ипак неће прелазити 20 степени.

Што се временских прилика тиче, данас ћемо имати смену облачних и сунчаних периода, са нешто више облака у Војводини. Ветар ће бити слаб и умерен, променљивог правца, а већ сутра је у појачању.

Сутра, у првој половини дана дува југозападни ветар, повремено и олујном јачином, а време ће бити променљиво облачно, али топло. Температура ће у Тимочкој крајини достизати и 26 степени, а у осталим местима кретаће се око 23 подељка.

Југозападни ветар у послеподневним сатима замењује јак северозападни. Он ће бити праћен наоблачењем, кишом и интензивним захлађењем. Температура ће са проласком фронта пасти и за више од 10 степени, а овако велика разлика у температури може изазвати бурне атмосферске процесе, те ће местимично бити и олуја праћених грмљавином.

Други дан викенда остаје ветровит и хладан, жива у термометру неће прелазити 12 степени, а у послеподневним сатима долази до постепеног разведравања. У ноћи између суботе и недеље у планинским пределима југозападне Србије падаће и снег.

Према тренутним прогностичким моделима, стабилизација времена нас очекује већ од понедељка, када ће време поново бити ведро, ветар у слабљењу, а имаћемо и постепено отопљење.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Веома успешно реализован пројекат „Поштуј младост, поштуј живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стравична несрећа код Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак, 11. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тим лекара Клинике у Вишеградској спасао живот девојке и уклонио тумор тежак 25 килограма

ОГЛАСНА ТАБЛА