ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Тинејџери осумњичени за дојаве о бомбама, мајка једног ухапшена, против друге кривична пријава

Полиција је идентификовала и пронашла двојицу тринаестогодишњака за које се сумња да су путем електронске поште учествовали у слању порука претеће садржине образовним и другим институцијама у Србији о наводно постављеним експлозивним направама, саопштено је из МУП-а. Пошто нису кривично одговорни, мајка једног дечака је ухапшена, док ће против мајке другог детета бити поднета кривична пријава.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику, Службе за борбу против високотехнолошког криминала, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против тероризма и Полицијске управе за град Београд, у сарадњи са Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, у наставку акције, на основу података добијених од Евроџаста и међународном оперативном полицијском сарадњом, идентификовали су и пронашли двојицу тринаестогодишњака за које се сумња да су у дужем временском периоду, путем електронске поште, користећи сервисе анонимности, учествовали у слању порука претеће садржине образовним и другим институцијама на територији Србије о наводно постављеним експлозивним направама, чиме су угрозили безбедност већег броја деце и грађана у Републици Србији, саопштено је из МУП-а.

Како наводе из МУП-а, с обзиром на то да су извршиоци деца и да нису кривично одговорна, полиција је због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица ухапсила А. Б. С. (1981), мајку једног од  дечака, којој је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Трећем основном јавном тужилаштву, док ће против тридесетосмогодишње мајке другог дечака бити поднета кривична пријава у редовном поступку Другом основном јавном тужилаштву.

Додаје се да један од дечака похађа Основну школу „20. октобар“ на Новом Београду, која је у претходном периоду добила највећи број претећих мејлова, а само он је, како се сумња, послао више од 80 мејлова својој и другим школама.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, настављају даљи рад у циљу процесуирања и других лица повезаних са наведеним претњама.

Извор: РТС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Дино турнеја у градовима суседних држава (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спортске игре младих од данас у Љубовији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра бесплатни превентивни прегледи у Домовима здравља широм Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех младих атлетичара Младости из Ужица у Дервенти (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће доћи до поскупљења јаја за Васкрс

ОГЛАСНА ТАБЛА

Када треба фарбати јаја за Васкрс да би породицу пратили напредак и благостање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: Купујте деци књиге, па макар их они и поцепали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Појачана контрола саобраћаја до 1. маја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 20. април

ОГЛАСНА ТАБЛА