8.2 C
Uzice
април 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

THE HIGHLANDERS VEČERAS NA BLUZ FESTIVALU U BEOGRADU

Koncert Psychedelic Hard Blues & Rock grupe The Highlanders iz Užica, održaće se u Domu kulture Studentski grad, na Novom Beogradu, u četvrtak, 28. septembra, od 20 časova. Nastup je zapravo drugi dan Bluz festivala, a ulaz je slobodan.

Užička grupa nastala je 1998. godine. Ono što ih ispunjava je sviranje i otkrivanje slušaocima
zaboravljene muzičke forme sa kraja šezdesetih i sa početka sedamdesetih godina prošlog veka, a to je psihodelija pomešana sa teškim notama bluza i roka.

Do sada su izdali pet albuma, a 2013. godine izdali su DVD sa nastupa na dvanaestom In Wires Festivalu. Nastupali su 2014. i na 20. Nišville Jazz Festivalu, sa koga imaju izdat DVD sa našli su se i na DVD izdanju „The Best of Nišville 2014“ rame uz rame sa The Blues Brothers Band-om, a 2015. godine su bili deo i Arsenal festa u Kragujevcu. Imali su puno koncerata po regionu, a predstoji im još dosta aktivnosti po festivalima, kao i turneja po Vojvodini.

Izvor:balkanrock.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Odlučili smo da prekinemo svoj boravak u Gradskoj kući jer smo ostvarili cilj da zaštitimo gradsku skupštinu od rušilački nastrojenih pristalica tzv. Saveza za Srbiju

Oglasna Tabla

Pali Facebook, Instagram i Whatsapp

Oglasna Tabla

Zavladao teror ispravnih rečenica u vaspitavanju

Oglasna Tabla