22.8 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„Teži ka ravnoteži“ – Nacionalna kampanja protiv gojaznosti (VIDEO)

Privredna komora Srbije – Udruženje za prehrambenu industriju pokrenula je nacionalnu kampanju pod nazivom „Teži ravnoteži“ kao podršku programu za borbu protiv gojaznosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Kampanja je počela stručnim predavanjem za predstavnike medija u Čigoti na Zlatiboru.

Edukativno dvodnevno druženje koje se dva dana sprovodi u SB Čigota na Zlatiboru organizovano je povodom pokretanja nacionalne kampanje čiji cilj je borba protiv gojaznosti. U ovom važnom potezu je za medije, koji su strateška podrška, organizovana radionica na kojoj predavanja drže članovi radne grupe koji su radili na izradi nacionalnog programa za prevenciju gojaznosti i stručnjaci iz oblasti medicine.

Kampanja je prvenstveno okrenuta kontinuiranom informisanju građana o važnosti balansirane ishrane i redovne fizičke aktivnosti radi prevencije gojaznosti i postizanja boljeg javnog zdravlja stanovništva.

Predavači su govorili o temama koje se tiču prevencije i lečenja gojaznosti, a organizovano je i zajedničko kuvanje hrane i šetnja stazom zdravlja. Ova edukacija je prva u nizu aktivnosti koje će biti realizovane u okviru kampanje.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla

Novi zakon o komunalnoj policiji: Ako ne poslušate naređenje, kazna do 20 hiljada dinara

Oglasna Tabla