ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Testiranje zlatiborske Gold gondole pri kraju (VIDEO)

Tehničari proizvođača i isporučioca opreme, francuske firme“Poma”, u saradnji sa izvođačima radova, obavljaju poslednje pripreme i ispitivanja instalacije koja bi uskoro trebala da primi svoje prve putnike. Dugo očekivana atrakcija će uskoro biti spremna za vožnju i uživanje , rekla je danas za „Zlatibor pres“ direktorka „Gold gondole“, Bojana Božanić. Kraj oktobra trebalo bi da bude početak komercijalne vožnje gondolom.

Svi testovi koji se odvijaju ovih dana na zlatiborskoj gondoli uz pomoć stručnih lica iz Francuske i izvođača radova iz Srbije, a u skladu sa procedurom i važećim zakonima o sistemu kvaliteta, pokazuju odlične rezultate. Do kraja oktobra, prema rečima direktorke „Gold gondole“ , sve bi trebalo da bude spremno za komercijalnu vožnju zlatiborskom atrakcijom.

„Osim rezultata testova, predstoji nam prikupljanje ostale potrebne dokumentacije koju mi nekoliko godina unazad pripremamo i koju ćemo predati Komisiji za tehnički pregled, a kasnije i nadležnom ministarstvu kako bi dobili upotrebnu dozvolu. Jedino ta administracija bi možda mogla da prolongira sam početak komercijalne vožnje, ali sam sigurna da će kolege iz „Gondole“ koje rade na tim poslovima kao i oni iz angažovanih preduzeća, sve vrlo lako i brzo realizovati. Trenutno se na terenu nalazi dosta ljudi: izvođači radova iz našeg konzorcijuma i predstavnici francuske firme koji rade u njihovom projektnom, mašinskom i drugim odeljenjima, zatim instruktori… Naredne nedelje kreću obuke za izvršne radnike. Sa njima će, opet, raditi operateri iz Francuske koji će im prvih deset dana pomagati u samom radu i nekim praktičnim primerima pokazati kako bi sve trebalo da funkcioniše“, rekla je Bojana Božanić, direktorka „Gold gondole“.

Za sada postoji manji problem u nedostatku stručnog kadra na teritroiji same opštine Čajetina potrebnog za rad na gondoli, kao i problem koji je nametnut zakonom koji ograničava broj zaposlenih u javnom sektoru, kaže ona. Ali, predstavnici ovog javnog preduzeća i lokalna samouprava su se po tom pitanju obraćali nadležnim ministarstvima i od njih dobili povoljne odgovore.

“ Mislim da će ova gondola svoj rad započeti uspešno, a nema sumnje da će sve u narednim godinama dati izuzetne rezultate. Lokalna samouprava koja daje kompletnu podršku, finansijsku i svaku drugu, za funkcionisanje ovog preduzeća i svakako će učestvovati u daljoj realizaciji projekta, dok ne budemo prihodovali ta prva sredstva, a zaista ih očekujem u ovoj prvoj godini.“

Za naredno proleće plan je da se na svim stanicama gondole urede dodatni sadržaji koji će putnicima dati priliku da još više uživaju u čarima Zlatibora. Tako će na početnoj stanici, pored upravne zgrade, biti ugostiteljski i neki drugi objekti koji bi mogli biti interesantni gostima, na međustanici na Ribnici će akcenat biti stavljen upravo na lepote same okoline koja je idealna za šetnje, fotografisanja, kao i uživanja na vodi, dok su na krajnjoj stanici planirani adrenalinski sadržaji, naglasila je direktorka „Gold gondole“. Očekuje se da će priliv od prodaje karata, za čiju cenu Božanićeva kaže da će biti povoljne kako za građane čajetinske opštine, tako i za turiste, biti dovoljan za ostvarenje svih dobrih ideja.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа