ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Тематски округли столови о Стратегији развоја урбаног подручја пет локалних самоуправа

У организацији Министарства за европске итеграције, УНОПС-а и ЕУ ПРО ПЛУС и представника града Ужица и општина Бајина Башта, Пожега, Прибој и Чајетина 23. и 24 . фебруара одржани су тематски округли столови у оквиру пројекта који за циљ има израду Стратегије развоја урбаног подручја града Ужица и поменутих општина.

О значају израде Стратегије и свим бенефитима за град Ужице и остале општине учеснице пројекта говорили су координатор на изради Стратегије и руководилац тима ЕУ ПРО Плус Виктор Вељовић и координатор Радне групе за израду Стратегије и помоћник градоначелнице Ужица Предраг Гавовић.

Преко 70 учесника из пет локалних самоуправа, представници “РРА Златибор”, јавних предузећа, удружења и невладног сектора говорили су о урбаној обнови и регенарацији, културно градитељском наслеђу, заштити природе и развоју предела као и одрживом туризму.

Енергија (чиста и праведна), зелена и плава улагања, ублажавање и прилагођавање климатским променама, спречавање и управљање ризицима, економски развој (иновативна, паметна, нискоугљенична и циркуларна економија), као и друштвено благостање-запошљавање, образовање, становање и социјална и здравствена заштита, култура и социјалне иновације, управљање развојем, такође су теме које су учесници разматрали.

Сви учесници тематских округлих столова су на крају били једногласни у закључку да је дводневни скуп био од великог значаје за све локалне самоуправе и да ће као такав дати велики допринос квалитетној изради Стратегије развоја урбаног подручја.

Подсетимо, на основу Стартегије одрживог урбаног развоја Републике Србије до 2030.године, закључен је Меморандум о разумевању између носиоца израде Стратегије, Града Ужица и Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге, којим се дефинише техничка подршка Програмима Европске уније за локални резвој ЕУ ПРО Плус у изради и спровођењу Стратегије урбаног подручја града Ужица и општина Бајина Башта, Пожега, Прибој и Чајетина.

Израду Стратегије развоја урбаног подручја града Ужица и општина Чајетина, Пожега, Прибој и Бајина Башта подржава Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО Плус. Садржај странице је искључива одговорност града Ужица и не одражава нужно ставове Европске уније.

Град Ужице/Огласна Табла

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило