OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Tekstilci iz Srbije osvajaju svet: Firma „Boa Bogutovo“ iz Arilja oduševila i na sajmu u Londonu

Dobar primer kompanije koja je nastup na velikom međunarodnom sajmu iskoristila da ojača poziciju na zahtevnim tržištima u tekstilnoj industriji je kompanija „Boa Bogutovo“ Arilje, koja je uz još pet domaćih kompanija, nakon zapaženog nastupa na sajmu mode „Pure London“ u Velikoj Britaniji, u organizaciji Privredne komore Srbije, uspela da privuče pažnju ino-partnera.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza SIPPO, podržale su nastup srpskih kompanija “Amibo plus” i “Boa” iz Arilja, “Kroko”, “Love manufacture” i S&SAX iz Beograda i “Textil” iz Užica, na jednom od najvažnijih sajmova ženske, muške i dečje odeće i repromaterijala, na kojem je učestvovalo više od 1.300 izlagača iz 14 zemalja, uključujući i vodeće zemlje u tekstilnoj industriji – Veliku Britaniju, Italiju i Tursku. Srpske kompanije, u više od 80 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima, ostvarile su značajne kontakte za dalju poslovnu saradnju.

Podrška PKS obuhvatila je i organizaciju edukativnih radionica koje su prethodile nastupu na sajmu, kako bi kompanije što kvalitetnije marketinški uobličile ponudu i ciljano je prilagodile posebno britanskom kupcu.

Govoreći o počecima uspešnog preduzetničkog poduhvata, Nemanja Pećinar, vlasnik “Boa Bogutovo d.o.o”, ukazuje na postepeni, organski rast svoje kompanije koja je u roku od nekoliko decenija od male porodične radnje postala srpska fabrika koja nastupa na prestižnim svetskim sajmovima poput krajem jula održanog „Pure Origin“ u Londonu, u Velikoj Britaniji, globalnoj prestonici modnog i tekstilnog biznisa.

– Naša kompanija osnovana je 1996. godine kao jednočlano privredno društvo sa ograničenom odgovornošću. Počeli smo kao mala radnja sa tri mašine, a sada, nakon skoro 30 godina, raspolažemo značajnim proizvodnim kapacitetima i iskustvom u proizvodnji kvalitetnog donjeg veša i spavaćeg programa. Zapošljavamo preko 150 radnika u sopstvenim pogonima i kroz saradnju sa kooperantima, još 100 kvalifikovanih kadrova koji proizvode po standardima naše kompanije – kaže Nemanja Pećinar.

Proizvodni pogon u Arilju prostire se danas na više od 4.000 kvadratnih metara. Stalnim i sveobuhvatnim praćenjem zahteva tržišta i modnih trendova, tim kreatora stvara kolekcije koje zadovoljavaju ukuse i najzahtevnijih potrošača. Glavni akcenat kompanija stavlja na marketinški nastup sa ciljem postizanja još veće prepoznatljivosti samog brenda Boa (skraćenica od Bogutovo Arilje) uz održanje nivoa kvaliteta.

– Važno je da istaknem činjenicu na koju sam vrlo ponosan, da su naša kompanija i njen direktor, moj otac, proglašeni za PRO BIZNIS lidera 2010. godine, što predstavlja dodatni podsticaj i motivaciju za dalje ostvarenje naših vizija. Vodeći računa o razvoju naše kompanije, vodimo računa i o tome da budemo i društveno odgovorna firma, sa učešćem u raznim akcijama. Kompanija od samog početka nesebičnu pažnju poklanja zaštiti zdravlja zaposlenih, uvodeći nove tehnologije. Moramo se pohvaliti i time da su naše namere prepoznate od strane IMG (International management group), Kraljevine Norveške i Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije koji su nam pomogli da naša kompanija pokrene najmoderniji sistem za uklanjanje prašine i ventilaciju na našim prostorima, čime smo dobili zdravu radnu sredinu za naše zaposlene – kaže Nemanja Pećinar i dodaje da je zadatak fabrike da u sektoru proizvodnje trikotažnih odevnih predmeta kupcima obezbedi najkvalitetnije proizvode, a da se u narednom periodu planira proširenje postojećih kapaciteta i dalje investiranje u automatizaciju proizvodnje.

Značajna podrška Privredne komore Srbije

Veoma nam znači bezrezervna podrška Privredne komore Srbije, čije radionice vrlo rado posećujemo i u čijim aktivnostima učestvujemo već dugi niz godina. Poslednja aktivnost koju smo zajedno realizovali je upravo nastup na sajmu u Londonu, gde smo postigli značajan uspeh, kaže vlasnik kompanije „Boa Bogutovo“ Nemanja Pećinar.

– Sajmovi su dobar način da se mala i srednja preduzeća internacionalizuju, kao i da porodične kompanije u procesu tranzicije tako ojačaju svoju poziciju na izuzetno zahtevnim tržištima u tekstilnoj industriji – ističe vlasnik kompanije.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla