ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Техничкој школи Ужице 540 хиљада евра за опремање радионица

Техничка школа Ужице добила је 540 хиљада евра, кроз пројекат Регионалног челенџ фонда за опремање радионица у самој школи  и будућем Регионалном тренинг центру. Свечаности поводом проглашења победника одржаној у Београду, поред представника школе, присуствовао је и помоћник градоначелнице Ужица Предраг Гавовић.

Регионални челенџ фонд унапређује одрживу конкурентност предузећа из региона Западног Балкана на путу ка јединственом тржишту ЕУ, финансирањем образовних програма који одговарају на потребе привреде за обученим кадровима. Једанаест нових пројеката стручног образовања и обуке из Србије добило је писмо о намери финансијске подршке у трећем позиву Регионалног челенџ фонда у износу од 4,7 милиона евра за куповину савремене школске опреме и адаптацију и опремање радионица. На свечаности, поводом проглашења победника, грант вредан 540 хиљада евра, уручен је директору Техничке школе Ужице Драгану Туцаковићу.

Према речима директорке Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријеле Грујић ово је снажна подршка образовању и свим младима у систему дуалног образовања, средњег, али и високог образовања.

“Ми отварамо врата компанија и дајемо им могућност да уче на савременим машинама у тренинг центрима”, истакла је Грујић.

Директорка Пословне академије ПКС и руководитељка Центра за дуално образовање и образовне политике Мирјана Ковачевић навела је да је циљ пројекта јачање сарадње образовних установа и привреде.

„Радују нас успешни резултати након три јавна позива. Када је Србија у питању, имали смо 27 пројеката са више од 130 партнерских предузећа, и то не само на нивоу средњег стручног образовања већ и у образовању одраслих“, казала је Ковачевић.

Амбасадорка Немачке Анка Конрад изразила је задовољство што је Немачка у прилици да подржи Србију у инвестирању у стручно образовање и обуку, док је амбасадор Швајцарске Урс Шмид навео је да у Швајцарској 70 одсто младих бира овакав образовни пут.

Регионални челенџ фонд поспешује релевантност стручног образовања и обуке на тржишту рада финансирањем улагања у опрему и инфраструктуру образовних установа, које тесно сарађују са компанијама на јачању стручног и дуалног образовања, а кроз процес јавног надметања.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце