ОГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Tara Ultra Outdoor Fest 2024” у суботу у Бајиној Башти

У суботу, 6. јула, у Бајиној Башти креће пето издање Тара Ултра Трејла, које доноси узбудљиве новине у оквиру новог концепта – „Tara Ultra Outdoor Fest 2024”. Тара ултра трејл је од ове године и званично прерастао у аутдор фестивал који у Бајину Башту доводи преко 400 такмичара али пружа и изузетан програм који има за циљ да промовише спортове на отвореном и активности у природи, односно здрав живот, пружајући јединствено искуство за све учеснике и посетиоце.

У зони циља, у дворишту Основне школе „Свети Сава” у Бајиној Башти, организатори су припремили целодневне анимацију за такмичаре, њихове пратиоце, публику и све заинтересоване који желе да пробају нешто ново. Сви присутни ће имати прилику да се опробају у стреличарству, арчери тагу, диск (фризби) голфу и упознају са планинарским дисциплинама и вештинама. Све активности су прилагођене деци, а само за најмлађе је обезбеђена и забавна атлетика (полигон спретности), мини зип лајн и еколошка радионица о Националном парку Тара. Посластица за крај дана је дечија трка што је и прилика да сви заједно поздраве будуће шампионе.

У оквиру фестивала одржаће се и мини сајам на коме ће се представити спонзори, туристичке организације, организатори трка и других манифестација, произвођачи спортске опреме и други заинтересовани.

Наравно централни део фестивала чине три трке:

– ТУТ12 – 13 км, 650 м успона – Државно првенство за јуниоре у планинском трчању Планинарског савеза Србије

– ТУТ28 – 29 км, 1550 м успона – 2. коло Националне серије у планинском трчању ПСС

– ТУТ62 – 62 км, 3000 м успона.

Све трке почињу код манастира Рача, древног центра српске писмености и културе, водећи такмичаре кроз најлепше стазе Националног парка Тара, до циља у Бајиној Башти. Трке су осмишљене тако да изазову, изведу из зоне комфора и инспиришу без обзира на ниво искуства и такмичарске амбиције. Учестоваће преко 400 такмичара из 12 земаља укључујући најбоље такмичаре и репрезентативце Србије, али и врхунске такмичаре из иностранства.

Организатор ове велике туристичко спортске манифестације је Удружење „Тара Ултра” под покровитељством Општине Бајина Башта и уз подршку Националног парка „Тара” и Туристичке организације „Тара-Дрина” Бајина Башта.

Извор: Дрина инфо / ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице

Још један паклени дан – назире ли се крај овом низу како бисмо лакше дисали

Објављене нове цене горива

СРЦЕ Ужице: Власт не може да објасни разлику од 2075 бирача више на локалним изборима

Данас је Петровдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Црвено упозорење – врели дани и тропске ноћи све до 20. јула, данас до 40 степени

Данас још топлије, црвени метео-аларм у целој Србији