OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Tara krcata – mere slabe!

Ovih dana ugostitelji i vlasnici smeštaja na planini Tari i obalama Drine beleže rekordnu posećenost i broj turista. Prema informacijama do kojih je Prvi Portal došao na ovoj planini sva mesta su rezervisana i rasprodata do kraja avgusta pa i početkom septembra.

Hoteli Vojne ustanove Tara puni su a smeštaj u njima tokom letnjih meseci bilo je nemoguće pronaći i pre mesec dana. Slična situacija je i u objektima Dečjeg letovališta Mitrovac na Tari u kojem trenutno boravi grupa od oko 500 dece polaznika sportsko edukativnog kampa “Super raspust”.

Privatni smeštajni kapaciteti najtraženiji su u okolini Zaovinskog jezera i obalama Perućačkog jezera, ali ovde je skoro nemoguće rezervisati mesto jer je interesovanje nezapamćeno.

Navala turista osetila se već minulog vikenda, kada su na saobraćajnim prilazima Bajinoj Bašti i Tari zabeležene guste kolone vozila. U Saobraćajnoj policiji Bajine Bašte kažu da su u nezvaničnom merenju saobraćaja, tokom vikenda, došli do procene po kojoj je u jednom popodnevnom satu broj vozila u pravcu Perućca iz Bajine Bašte bio 300 vozila za sat vremena.

Obzirom da opština na Drini godinama ulaže u razvoj turizma i računa na povećanje prihoda od ove delatnosti, moglo bi se reći da su zbog ovih gužni svi srećni. Međutim, stvaro stoje prilično drugačije, jer sa povećanjem gužvi raste i broj lica koja se okupljaju na turističkim lokacijama i odmorištima a da se pri tom skoro niko ne pridržava mera zaštite od COVID19.

“Masku skoro niko ne nosi, distanciranje se ne primećuje a na kupalištima, posebno onom na jezeru Perućac, ljudi se prosto tiskaju kao sardine, nije mi zaista jasno kuda sve ovo vodi ako znamo da nam ponovo preti drugi talas pandemije” – kazao nam je Milan Marinković turistički vodič iz Beograda koji je sa grupom tuirsta vikend proveo u našem kraju.

Podsetimo, i tokom vanrednog stanja na Tari je evidentirano više slučajeva kršenja mera zaštite od strane neobuzdanih grupa turista koji su tada zaposeli sve vikendice na planini. U zadnjoj nedelji vanrednog stanja upravo ovde su zabeleženi slučajevi infekcije.

Nemogućnost da se putuje u neke zemlje regiona, ograničenja na morskim plažama i restrikcije uzrokovale su veliko interesovanje za naše planine, reke i jezera, ali to ne znači da se kod nas mere mogu kršiti, naprotiv. Da li je ovo samo prolazna faza ili situacija može da eskalira ostaje da vidimo u danima koji dolaze a do tada nadležni bi morali o ovome da mnogo više razmisle i nešto preduzmu dok nije kasno.

Izvor: prviportal.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prethodnog izveštaja do danas potvrđeno 10 novih slučajeva virusa „covid 19“ u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Odluka Kriznog štaba: Vraćamo meru koju smo imali tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Saopštenje OO SNS Čajetina

Oglasna Tabla

Prednosti Zlatibora – visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

Oglasna Tabla

Rusija odobrila lek Koronavir za lečenje od Covid-19

Oglasna Tabla

U užičkoj bolnici ubrzano se popunjavaju kapaciteti za sumnjive na korona virus

Oglasna Tabla

Tiodorović: Kraj drugog pika korone posle vikenda

Oglasna Tabla

Zlatar i dalje među najtraženijim destinacijama

Oglasna Tabla

Upis u srednje škole putem interneta

Oglasna Tabla