Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Таксиста прекинуо штрајк глађу после шест дана, постигнут договор са градским властима

Арсеније Хаџи Басур штрајк глађу је прекинуо и своје возило померио са платоа испред Градске куће после састанка са представницима Градске управе који су му, како каже, дали гаранције да ће његови најважнији захтеви бити испуњени.

Он је у штрајк ступио 16. децембра, незадовољан условима рада таксиста, а у закључцима са састанка, између осталог, се наводи да ће се Град Ужице обратити Поверенику за заштиту података о личности, ради добијања мишљења о пружању спискова активних возила регистрованих за такси превоз и списка издатих дозвола за предузетнике, што је био један од штрајкачевих захтева.

Како је Данас већ писао, Хаџи Басур је на тим подацима инсистирао наводећи да су они јавни у Београду, али је добио одговор да у том случају разлику између Ужица и Београда чини постојање Секретаријата за саобраћај у главном граду Србије, који тим подацима располаже.

Папир којим је постигнут договор између градске власти и таксисте, који је штрајковао шест дана, садржи и ставку да ће у наредном периоду у одлучивању о ценама такси превоза одлучивати Радна група у коју ће бити укључени и легитимни представници таксиста.

Градском већу биће предложена увећана цена такси превоза од 167 динара, док ће сваки наредни километар коштати 57 динара. Биће предложено и да се постојеће цене ван градског подручја, искључујући Севојно, могу увећати за 10 одсто.

Наводи се и да је у ценовник потребно унети „могућност увећања цене такси превоза ноћу, за 26 одсто, недељом за 10, а за време државних празника за 20 одсто“.

На овом састанку, представници Града су се обавезали да ће остварити контакт са Полицијском управом у Ужицу, како би се унапредила безбедност таксиста, посебно у ноћним сатима.

Осим тога, градско руководство ће обавестити надлежне државне органе о указивању Синдиката возача на незаконитости у такси делатности у Ужицу, унапредити постојећа и доделити нова стајалишта таксистима у договору са Радном групом, која ће бити формирана у јануару.

Арсеније Хаџи Басур каже да је задовољан постигнутим договором и да сматра да је показао да је спреман на компромис.

Извор:danas.rs/Ана Милошевић 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Карате: Задовољавајућ наступ Ање Милосављевић на првенству Балкана

Успеси ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ на републичким такмичењима (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Крвна група открива којим све болестима је ваш организам склон

Четири ствари о новцу које ваша деца требају да науче што пре

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“