ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

У амфитетатру Педагошког факултета Ужице окупило се око 80 ученика осмог разреда основних и првог разреда ужичких средњих школа, како би учествовали у такмичењу које у оквиру пројекта “Такмичарски дани младих иноватора и предузетника” 40. пут организује Савез проналазача Србије. Такмичење за израду бизнис планова отворила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Мени је заиста част и задовољство што је град Ужице један од одабраних за реализацију овог пројекта  и што сам данас у прилици да заједно са вама отворим ово 40. Јубиларно такмичење у организацији Савеза проналазача Србије, нашег храма звања и знања.

Кажу да смо богати онолико колико знамо, а за све вас децо ово је прилика да научите више и да будете још богатији. Неки од вас сигурно ће на темељима идеја које буду креирали данас, сутра бирати своје занимање или можда направити успешне каријере и добре бизнисе.

Драго ми је и што се се у заиста великом броју одазвали и узели учешће у овом пројекту, а то је негде и нама сигнал да их у наредном периоду буде што више. Трудићемо се да наравно у складу са вашим интересовањима креирамо и подржимо овакве програме, јер управо иновативне идеје, ваш таленат и енергија потребни су нам за даљи развој и напредак, истакла је градоначелница, пожелевши ученицима успешно такмичење.

Присутнима се испред Савеза проналазача Србије обратио председник ове организације Хаџи Слободан Симић, који је  представницима града и школа учесница доделио признања и повеље. Како је истакао, овај пројекат у коме је до сада учешће узело више од 5 300 младих широм Србије има за циљ промоцију дуалног система образовањада али и да младе подстакне да размишљају како себе виде у будућности.

Пре самог такмичења ученици су имали прилику да присуствују радионицама током којих су учили како се праве бизнис планови. У Ужицу је учешће узло око 80 ученика, који су радили у тимовима заједно са наставницима менторима.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)