11.2 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Tajna poslovnog uspeha bračnog para iz malog sela kod Užica (VIDEO)

Jolići iz Zbojštice kod Užica pre petnaestak godina napustili su podstanarski život i radno mesto u gradu i posvetili se poslu koji vole. Uz drvene tronoške koje su im, kako kažu, školovale decu, od drveta izrađuju i druge predmete koji imaju kupce širom sveta.

Vešte ruke, skriveno stolarsko umeće i slikarski talenat za supružnike Vladana i Nadu Jolić pre deceniju i po bili su dovoljni razlozi da napuste stari, i počnu novi životni i poslovni san.

Pripremila Nadežda Gavrilović

„Ja sam bio mašinac u Valjaonici, međutim to me nije nikada privlačilo, uvek sam maštao kako ću to da napustim. Tronoške sam počeo da radim 2001. godine, prvo za Etno park Sirogojno, posle toga sam počeo da radim neke druge proizvode, da bi se Nada onda uključila u posao i počela da oslikava“, kaže Vladan Jolić.

„Želja, a i talenat koji sam posedovala od ranog detinjstva, opredelili su me da krenem ovim putem, ovim stazama. Jednostavno, posao ekonomskog tehničara nije odgovarao mojoj prirodi“, napominje Nada Jolić.

Talenat, neiscrpnu inspiraciju i ljubav prema selu, Jolići su pretočili u rad iz zadovoljstva, koje im je donela njihova zanatsko-umetnička radionica „Etno stil“.

„Uspeli smo uz veliku volju, trud a i ljubav prema onome što radimo. Uspeli smo da školujemo dva studenta, dva elektrotehničara i jednog studenta još uvek školujemo“, dodaje Nada.

Vladan i Nada uživaju u tome što rade. „Živimo ovde gde volimo i mislim da nam je lepo i ne kajemo se što smo to uradili“, dodaje Vladan.

Stvaralačku energiju i umetnički dar supružnika, sada i poslovnih partnera, prepoznaju i kupci zbog kojih tronoške, sinije, drvene kačice, vretena, starinski ramovi i drugi suveniri, stižu do kupaca širom sveta.

„Trenutno radimo maltene, isključivo za nekoliko turističkih organizacija kao što je Užice, Bajina Bašta, Valjevo, Kragujevac, Etno park Sirogojno. Funkcioniše dobro, zadovoljni smo“, ističe Vladan.

Jolići i dalje maštaju i veruju da će ima se san o pokretanju seoskog turizma i otvaranju radionice za posetioce, baš kao i prethodni, uskoro ostvariti.

Izvor:rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Oglasna Tabla

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla