9.3 C
Uzice
април 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Tajna poslovnog uspeha bračnog para iz malog sela kod Užica (VIDEO)

Jolići iz Zbojštice kod Užica pre petnaestak godina napustili su podstanarski život i radno mesto u gradu i posvetili se poslu koji vole. Uz drvene tronoške koje su im, kako kažu, školovale decu, od drveta izrađuju i druge predmete koji imaju kupce širom sveta.

Vešte ruke, skriveno stolarsko umeće i slikarski talenat za supružnike Vladana i Nadu Jolić pre deceniju i po bili su dovoljni razlozi da napuste stari, i počnu novi životni i poslovni san.

Pripremila Nadežda Gavrilović

„Ja sam bio mašinac u Valjaonici, međutim to me nije nikada privlačilo, uvek sam maštao kako ću to da napustim. Tronoške sam počeo da radim 2001. godine, prvo za Etno park Sirogojno, posle toga sam počeo da radim neke druge proizvode, da bi se Nada onda uključila u posao i počela da oslikava“, kaže Vladan Jolić.

„Želja, a i talenat koji sam posedovala od ranog detinjstva, opredelili su me da krenem ovim putem, ovim stazama. Jednostavno, posao ekonomskog tehničara nije odgovarao mojoj prirodi“, napominje Nada Jolić.

Talenat, neiscrpnu inspiraciju i ljubav prema selu, Jolići su pretočili u rad iz zadovoljstva, koje im je donela njihova zanatsko-umetnička radionica „Etno stil“.

„Uspeli smo uz veliku volju, trud a i ljubav prema onome što radimo. Uspeli smo da školujemo dva studenta, dva elektrotehničara i jednog studenta još uvek školujemo“, dodaje Nada.

Vladan i Nada uživaju u tome što rade. „Živimo ovde gde volimo i mislim da nam je lepo i ne kajemo se što smo to uradili“, dodaje Vladan.

Stvaralačku energiju i umetnički dar supružnika, sada i poslovnih partnera, prepoznaju i kupci zbog kojih tronoške, sinije, drvene kačice, vretena, starinski ramovi i drugi suveniri, stižu do kupaca širom sveta.

„Trenutno radimo maltene, isključivo za nekoliko turističkih organizacija kao što je Užice, Bajina Bašta, Valjevo, Kragujevac, Etno park Sirogojno. Funkcioniše dobro, zadovoljni smo“, ističe Vladan.

Jolići i dalje maštaju i veruju da će ima se san o pokretanju seoskog turizma i otvaranju radionice za posetioce, baš kao i prethodni, uskoro ostvariti.

Izvor:rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Predstavljanje i dodela prvih priznanja Fondacije Akademik

Oglasna Tabla

Isplata redovne i privremene novčane naknade

Oglasna Tabla

Postalo je tabu ponašati se prirodno udruštvu svog deteta

Oglasna Tabla