11 C
Uzice
мај 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Tableti umesto hrpe papira: U Užicu ubuduće „digitalne“ sednice Skupštine grada

Od narendog zasedanja, koje će biti održano najverovatnije 28. novembra, užički odbornici skupštinski materijal dobijaće u elektronskoj formi.

– Ulazimo u fazu ozbiljnog početka digatlizacije. Pored odbornika sva dokumenta će u elektronskoj formi dobijati i gradski većnici i načelnici gradskih uprava – kaže za „Blic“ Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada.

Za ovu namenu kupljeno je 87 tablet uređaja koji su iz gradskog budžeta plaćeni 1,5 miliona dinara. Procena je da će se na ovaj način godišnje uštedeti dva miliona koliko košta štapmanje materijala na papiru.

– Postajemo gradska uprava u kojoj će se korišćenje papirne dokumentacije svesti na minimum. Od naredne sednice svi odbornici će akte dobijati na zvanične mejl adrese, a celom poslu je prethodila je odluka, doneta u junu, i uputstva koja propisuju detaljne procedure javnim preduzećima, ustanovama i gradskim upravama u kojoj formi će između sebe razmenjivati materijal – najavljuje Mitrović.

Branislav Mitrović: Započinjemo ozbiljnu digitalizaciju javnog sektora

Foto: M. Cvetković / RAS Srbija/Branislav Mitrović: Započinjemo ozbiljnu digitalizaciju javnog sektora

U istu svrhu biće prilagođen i zvanični sajt grada Užica, na kome će svi građani, onog trenutka kada ih odbornici budu dobili, imati uvid u  materijal, čime će, kaže Mitrović, rad Skupštine učiniti transparentijim i omogućiti Užičanima da utiču na odbornike uoči donošenja odluka.

Jedna od novina biće i postavljanje svih odluka koje je usvojila Skupština grada, prethodno Skupština opštine, još od 1977. godine.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tužna sudbina najlepšeg zlatiborskog sela: Turisti koji svrate u ovo selo ostanu zapanjeni sablasnim prizorom

Oglasna Tabla

40 godina Specijalne biblioteke Čigote

Oglasna Tabla

Skup povodom izrade nacrta plana auto-puta Požega-Granica sa Bosnom i Hercegovinom

Oglasna Tabla