Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

СЗБС: Тестирање школараца и предшкoлаца за „Пажљивкову смотру“ (видео)

Данас се завршава тестирање које врши СЗБС општине Чајетина са предшколацима и ученицима првог и другог разреда у вртићима и школама чајетинске општине, о знању из области саобраћаја , у оквиру пројекта „Пажљивкова смотра“.

Као и претходних година , СЗБС општине Чајетина кренуло је са тестирањем деце о знању из саобраћаја. Од четвртка, закључно са данашњим даном, тестирана су деца 1. и 2. разреда као и предшколци, у основним школама и вртићима у Мачкату, Сирогојну, Шљивовици и Чајетини. Овај тест је први корак у предстојећим такмичењима у оквиру пројекта „Пажљивкова смотра“ који се организује уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја.

„Ово је једно такмичење које се показало као добра ствар и добар начин како деца да обнове своја досадашња знања и како нешто ново да науче и такмичење које нама даје добре смернице, јер прегледајући њихове текстове ми видимо које ставри њих буне, шта им није јасно. У договору са учитељицама и учитељима ми после овог такмичења одемо на часове и дискутујемо о тим питањима“ рекао је Горан Секулић, члан СЗБС.

Ове године у пројекту Агенције за безбедност саобраћаја учешће ће узети око 90 000 деце из 70 локалних самоуправа Републике Србије, што је добро али не и довољно, имајући у виду да у пројекту не учествује више од 80 лиокалних самоуправа и да је реч о припреми деце за што безбедније учешће у саобраћају. О озбиљности пројекта довољно говори и чињеница да су многе установе укључене у његову реализацију.

„Не можемо говорити да је ту само присутан Савет за безбедност саобраћаја. Присутни су и остали субјекти : Дом здравља, Црвени крст, медији, образовне установе, сви су на неки начин укључени у реализацију овог пројекта као и у цео систем унапређења безбедности у саобраћају. Ово школско такмичење реализујемо уз помоћ колегиница из Црвеног крста на чему им се веома захваљујем. Било која помоћ нама пуно значи, а стојимо на располагању и за све будуће сарадње“, додао је Секулић.

Другаци у ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини углавном су задовољни како су урадили тест, мада мисле да могу и боље.

Након анализе резултата тестова, представници СЗБС ће према потреби разговарати са учитељима и родитељима, све у циљу веће заштите малишана у саобраћају.

Златибор Пресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Јануарска плата: Нижа него у децембру, на четвртом месту у региону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси за програме од јавног интереса у омладинском сектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Савез пчеларских организација Србије и Министарство пољопривреде апеловали да се спречи тровање пчела

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, у мају или јуну

ОГЛАСНА ТАБЛА