ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Свлачење“ награђено бурним аплаузом (ВИДЕО)

Синоћ је у пуној дворани Културног центра Златибор одиграна представа „Свлачење“ рађена према тексту Мирјане Бобић Мојсиловић. Две врсне глумице, Јелица Сретеновић и Катарина Жутић, својом маестралном игром су на крају поздрављене бурним и дуготрајним аплаузом.

Одавно није владало тако велико интересовање за једну представу као што се десило синоћ у Културном центру Златибор за комедију „Свалчење“. Да ли је за то заслужан писац текста, Мирјана Бобић Мојсиловић, или глумачки тандем Јелица Сретеновић и Катарина Жутић, тек, сала је била попуњена до последњег седишта, и – „Свлачење“ је могло да почне. А ко се „свлачио“ и зашто? У ужем смислу – једна супруга и њена супарница. У ширем смислу – многи у публици који су се, у паузама смеха, мало преиспитивали о смислу живота и правим вредностима.

„Хтела сам да се обрачунам са свим тим неким женама, оштоконђама, и уопште површним особама које узимају све „здраво за готово“, шта је модерно – и ништа више; то је тако један ограничен приступ животу и свему“, каже Катарина Жутић.

„Дошло је време другачијих размишљања“, надовезала се њена партнерка на сцени, Јелица Сретеновић, „мање се чита, мање се ставља акценат на образовање, што је лоше, али све ће то да се врати, мора да се врати боље. Не треба да будемо толико критични, јер ипак садржај мора да победи.“

Ова комедија игра се скоро десет година, а видела ју је публика широм Србије, али и земљине кугле. Глумачка врцава игра и веродостојност ликова су само један битан део у низу који описује успех представе.

„Дуодрама је једна специфична позоришна дисциплина, јер партнери се ослањају једни на друге. Јако је битно ко вам је партнер, а ја имам срећу да имам Јелицу за партнера и тако ми је много лакше“, истиче Катарина.

„Много ми је драго да смо играле на Златибору; никад је нисмо играле овде, иначе нам се дешава да се враћамо више пута на неко место.Први пут сам у овом ккултурном центру који вам је диван, на понос вам је. И публика је дивна, дивно нас је поздравила и ми смо испуњене“, додала је Јелица Сретеновић.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тим лекара Клинике у Вишеградској спасао живот девојке и уклонио тумор тежак 25 килограма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржано Првенство у шаху за ученике основних школа града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА