ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗАНИМЉИВОСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сви радимо ово са ФЛАШИЦОМ ВОДЕ ЛЕТИ, а нико није свестан колико је ОПАСНО!

Један човек је седео у ауту и ручао, и ту не би било ништа чудно да у једном тренутку није осетио мирис дима… Седиште на ком се налазила бочица воде се запалило.

Батеријски техничар Дионије Амучастеги, као и већина других возача, редовно оставља бочицу воде у својим колима. Једнога дана то га је замало коштало главе.

Док је ручао у свом ауто, десила му се једна невероватна ствар – седиште се запалило. Човек није разумео како се то догодило, јер је једино што се налазило на њему била бочица са водом.

– Било је толико вруће да је седиште делимично изгорело – рекао је Дионије, који није могао да верује шта му се дешава. Зато је то покушао да направи још једном. Успео је – седиште аутомобила изгорело је на два места, а овај човек је, срећом, успео да одреагује на време.

Иако се чини нелогичним, јер вода није запаљива, проблем је у округлом дизајну бочице. Пошто вода која је ужарена сунчевим зрацима садржи светлост и топлину загрејану до одређене тачке, читава бочица постаје попут повећавајућег стакла. Тачка на седишту на коју су зраци сунца фокусирани се може ужарити до тачке паљења – то је сасвим довољно да материјал изгори.

Важно је знати да се једном испражњена бочица не би требало поново пунити, јер долази до отпуштања хемикалија из пластике у воду. Зато, ако већ остављате бочицу у ауту, потрудите се да барем буде испод седишта – далеко од сунца.

Извор: sd.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа