Огласна табла
ЗАНИМЉИВОСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сви радимо ово са ФЛАШИЦОМ ВОДЕ ЛЕТИ, а нико није свестан колико је ОПАСНО!

Један човек је седео у ауту и ручао, и ту не би било ништа чудно да у једном тренутку није осетио мирис дима… Седиште на ком се налазила бочица воде се запалило.

Батеријски техничар Дионије Амучастеги, као и већина других возача, редовно оставља бочицу воде у својим колима. Једнога дана то га је замало коштало главе.

Док је ручао у свом ауто, десила му се једна невероватна ствар – седиште се запалило. Човек није разумео како се то догодило, јер је једино што се налазило на њему била бочица са водом.

– Било је толико вруће да је седиште делимично изгорело – рекао је Дионије, који није могао да верује шта му се дешава. Зато је то покушао да направи још једном. Успео је – седиште аутомобила изгорело је на два места, а овај човек је, срећом, успео да одреагује на време.

Иако се чини нелогичним, јер вода није запаљива, проблем је у округлом дизајну бочице. Пошто вода која је ужарена сунчевим зрацима садржи светлост и топлину загрејану до одређене тачке, читава бочица постаје попут повећавајућег стакла. Тачка на седишту на коју су зраци сунца фокусирани се може ужарити до тачке паљења – то је сасвим довољно да материјал изгори.

Важно је знати да се једном испражњена бочица не би требало поново пунити, јер долази до отпуштања хемикалија из пластике у воду. Зато, ако већ остављате бочицу у ауту, потрудите се да барем буде испод седишта – далеко од сунца.

Извор: sd.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај