OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Svi detalji svirepog zločina od kojeg je zanemela Čajetina: Trubač nije mogao da preboli dve stvari u životu

Borivoje Novaković (58), trubač iz Čajetine, svom rođaku Dragoju Novakoviću (68) nije oprostio „nerazjašnjenu smrt oca“. Osim toga, nije se pomirio ni sa činjenicom da će morati da odsluži dve godine zatvora.

Dva dana pred odlazak na izvršenje kazne ubio je svog srodnika, penzionisanog policajca, a potom presudio sebi.

Tragedija u kojoj je ručno pravljenim kratežom Borivoje počinio zločin, a potom izvršio samoubistvo, odigrala se u ponedeljak u popodnevnim satima u zlatiborskom selu Gostilje.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica“, Borivoje je svog rođaka sačekao na seoskom putu, dok je ovaj izlazio iz šume, i tu mu pucao u stomak. Potom je otišao svojoj kući.

– Neko je našao Dragojevo telo i prijavio policiji. Nedugo pošto su došli patrola i mrtvozornik izČajetine nedaleko odatle začuo se još jedan pucanj. Ubrzo je javljeno da je Borivoje pred svojom kućom izvršio samoubistvo ispalivši sebi metak u glavu, posle čega je policija povezala šta se zapravo dogodilo – priča izvor „Blica“ upućen u ovaj događaj.

Dvojica Novakovića, pričaju u Čajetini gde su obojica živeli, i u Gostilju gde su imali kuće, duže vreme nisu bili u dobrim odnosima.

– Sve je počelo pre nekoliko godina kada je Borivojev otac pronađen mrtav. Dragoje, tada policajac, sačinio je navodno zapisnik u kome je konsatovao da ne postoji sumnja da nasilnu smrt, dok je Borivoje insistirao na tome da je njegov otac ubijen. Krivio je Dragoja da je zataškao očevu smrt i nikada mu to nije oprostio – dodaje sagovornik „Blica“.

Borivoje Novaković, koji je svirao u nekoliko trubačkih orkestara, a jedno vreme imao i svoj, aprila 2016. izazvao je u Čajetini saobraćajnu nesreću u kojoj je, vozeći pijan, naneo smrtonosne povrede svom komšiji, prijatelju i pevaču iz njegovog orkestra Milošu Pavloviću. Zbog ovog događaja Novaković je januara ove godine osuđen na dve godine zatvora, a na izdržavanje kazne trebalo je da se javi u četvrtak.

– Nije mogao da se pomiri sa presudom, i, iako mu je Pavlovićeva porodica oprostila, uporno je ponavljao da nije kriv za nesreću za koju je osuđen. Govorio je da neće otići iza rešetaka, i da će mu onog dana kada bude trebalo da se javi u zatvor biti sahrana. U poslednje vreme to je sve glasnije ponavljao ali i napominjao da će, pre nego što se ubije, učiniti još nešto. S obzirom da je to uglavnom pričao kada je bio pod dejstvom alkohola, i da je bio hrabar samo na rečima, niko mu to nije uzimao sa gotovo – ispričao je jedan od Borivojevih poznanika.

Borivoju Novakoviću pre nekoliko godina oduzeto je oružje i dozvola za nošenje istog, a kratež koji je počinio ubistvo i samoubistvo, saznaje „Blic“, zapravo je prepravljeni gasni pištolj.

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu nam je rečeno da je izdat nalog za obdukciju oba tela posle čega je biti urađena određena veštačenja u cilju rasvetljavanja ovog događaja.

U tome bi moglo da pomogne i pismo koje je ubica ostavio u svojoj kući, a koje je pronašla policija.

Izvor: telegraf.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pomozimo trogodišnjem Aleksi da što pre ozdravi !

Oglasna Tabla

283 nova slučaja zaraženih od kovid 19 virusa

Oglasna Tabla

Zaštite imunitet koji je na udaru: Samo jedna kašika ovoga dnevno oporavlja ceo organizam

Oglasna Tabla

Kon: Situacija je katastrofalna, ali sistem nije pukao

Oglasna Tabla

Od danas kreću nove mere

Oglasna Tabla

Produžava se školska godina: Pomera se mala matura, a evo kada školarci idu na raspust!

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu hospitalizovano 511 kovid pacijenata

Oglasna Tabla

Данас је Ваведење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

Danas suvo i toplije u većini krajeva, do 13 stepeni

Oglasna Tabla