OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Svetski osvajač medalja, proslavljeni paraolimpijac Miloš Zarić stekao zvanje trenera na niškom DIF-u

Prošlog petka na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu zvanje Sportskog operativnog trenera u atletici stekao je naš proslavljeni paraolimpijac Miloš Zarić.

U svojoj bogatoj sportskoj karijeri koja i dalje traje Miloš je osvojio srebrnu i bronzanu medalju (u disciplinama bacanje koplja i kugle) na Svetskom prvenstvu (SP) u Dohi, 2015. godine. Na SP 2017. godine u Londonu u disciplini bacanje koplja osvojio je zlatnu medalju.

Takođe u disciplini bacanja koplja je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu (EP) 2014. u Svonsiju i zlatnu medalju na EP 2016. u Grosetu. Pored nastupa na letnjim Paraolimijskim igrama (POI) u Riju 2016. godine nastupao je na zimskim Paraolimpijskim igrama u Pjonjangu 2018. godine.

Na taj način je postao prvi naš sportista sa invaliditetom koji je učestvovao i na letnjim i na zimskim Paraolimijskim igrama.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu kroz programe stručnog osposobljavanja i usavršavanja omogućava da zvanje Sportskog operativnog trenera u odabranom sportu stiču naši proslavljeni paraolimpijci. Na taj način svoja višegodišnja iskustva stečena u praksi kroz takmičenja dopunjuju teoretskim znanjem. To im omogućava da budu uspešni treneri i da nastave svoju uspešnu karijeru po završetku aktivnog treniranja i takmičenja.

Miloš Zarić (4. decembar 1987) srpski je atletičar i paraolimpijac. Nakon saobraćajne nesreće 2008. godine povredio je kičmu. Nakon oporavka, počeo je da se bavi atletikom.

Svi zainteresovani sportski radnici koji žele da se školuju i steknu zvanje Sportski operatvni trener u odabranom sportu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, informacije mogu da pronaći na sajtu:

https://www.fsfv.ni.ac.rs/

Izvor: juznasrbija.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla