Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Centralna manifestacija obeležavanja 10. Svetskog dana velnesa u Srbiji održana je na Zlatiboru u subotu, 12. juna, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije a pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina, i u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina i preduzećem Gold Gondola Zlatibor.

Glavna tema ovogodišnjeg skupa je očuvanje psihičkog i fizičkog zdravlja dece i odraslih u periodu tokom i nakon pandemije.

Podršku prisutnima dao je zlatiborski paraolimpijac Aleksandar Radišić, kao i članovi sportskih klubova Sportskog saveza Čajetina, najviše iz smučarskih klubova Zvezda i Zlatibor. Lekari, nutriscionista i psiholog iz Čigote okupljenima su davali savete iz oblasti očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja, a priređen je i javni čas vežbanja i predstavljanje rekreativnog programa „Zlatiborske šetnje“.

„Osmislili smo program Zlatiborske šetnje sa ciljem da ljubiteljima prirode i zdravog načina života približimo autentične lepote Zlatibora. U okviru ovog programa organizujemo 15 vrsta šetnji prilagođenih svih uzrastima, željama i potrebama šetača. Naš moto je „zdravlje, zabava, rekreacija“. I „Zlatiborske šetnje“ kažu DA Svetskom danu velnesa“,

rekla je Ivana Šunjić tokom manifestacije koja je održana na početnoj stanici gondole.

„Opština Čajetina i Gold gondola godinama pomažu i podržavaju mnogobrojne manifestacije koje u fokusu imaju zdrave stilove života, a tako i sve aktivnosti velnesa“,

istakla je Bojana Božanić, direktorka Gold gondole Zlatibor. Fokus Svetskog dana velnesa ove godine je na postkovid programu oporavka i preuzimanju odgovornosti za sopstveno fizičko i mentalno zdravlje. U okviru organizovanih programa, stručnjaci iz različith oblasti pružali su savete, koji se kreću od ishrane i vežbanja do naučnih dostignuća u borbi protiv patogena i jačanja zdravlja.

„Zlatibor ima sve uslove za preventivne i medicinske velnes programe kako za decu tako i za odrasle, što je posebno bitno u trenutku kada se ublažavaju mere prevencije korona virusa, i kada je potrebno da svi povrate dobro fizičko i mentalno zdravlje“

izjavila je Nataša Ranitović, ambasadorka Svetskog dana velnesa za Srbiju. Prema studijama, mladi od 16 do 24 godine su najosetljivija grupa kod koje se javlja osećaj usamljenosti, posebno oni koji su stidljivi i zatvoreni u sebe, a Kovid-19 je samo pogoršao situaciju koja se može popraviti boravkom u prirodi, na čistom vazduhu, zdravom ishranom, druženjem. Osim programa u Srbiji, Svetski dan velnesa organizovan je u 35 zemalja sveta.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прве пензије са повишицом стижу сутра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Годишњи концерт Поп хора Г.Л.А.С. у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Д Пиг“ у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сточари и произвођачи млека у Србији најављују протест, траже веће премије и субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грујичић: Нови круг запошљавања лекара у фебруару

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија на цевоводу за Забучје, нормализација водоснабдевања у вечерњим сатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Облачно и мало топлије, у току дана могућа слаба киша, понегде снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње ски сезона на Торнику

ОГЛАСНА ТАБЛА