OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Svetski dan Roma obeležen u Užicu

Međunarodni dan Roma, 8. april, i ove godine u Užicu obeležen je u skladu sa epidemiološkom situacijom. Član Gradskog veća za socijalnu politiku Slobodan Grbić sastao se sa predstavnicima užičkog Udruženja Roma i taj sastanak bio je prilika da se još jednom razmotri zajednička saradnja i predoče planovi za naredni period.

Slobodan Vasić predsednik Udruženja Roma Užica

“Zahvalio bi se jednoj od najaktivnijih lokalnih samouprava u Srbiji koja teži i želi da pomogne Romima na teritoriji grada Užica. Veoma smo zadovoljni saradnjom i podrškom koju dobijamo”, istakao je Slobodan Vasić predsednik Udruženja Roma Užica. On dodaje i da u narednom periodu treba više raditi na obrazovanju romske dece, kako bi se kasnije lakše rešavao problem njihovog zapošljavanja.

Međunarodni dan Roma koji se obeležava od 1990. godine u znak sećanja na održavanje prvog Svetskog kongresa Roma održanog u aprilu 1971. godine u Londonu, svim Romima čestitao je i potredsednik udruženja Kristijan Halilović.

Potredsednik udruženja Roma u Užicu Kristijan Halilović

“Žao mi je što usled pandemije kovida 19 nismo u mogućnosti da ovaj dan obeležimo velikom proslavom kako smo to uz podršku Grada Užica činili prethodnih godina, ali se nadam da će se i to uskoro promeniti”, kaže Halilović.

Uz čestitke Romima povodom ovog, za njih važnog praznika, član Gradskog veća za socijalnu politiku Slobodan Grbić istakao je da će Grad nastaviti da pomaže Romima.

“Trudimo se da saslušamo njihove probleme i da im izađemo u susret. Većina pripadnika romske populacije su korisnici socijalne pomoći. Što se tiče zapošljavanja, imamo formiran Savet za zapošljavanje, gde je potpredsednik Udruženja Roma, član Saveta i trudimo se na svaki način da pomognemo našim sugrađanima. Cela situacija sa pandemijom uzrokuje da je sve otežano, ali ćemo se truditi da u nekom narednom periodu odgovorimo na sve zahteve koje nam upute”, dodao je Grbić.

uzice.rs/oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla