13.4 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Svetski dan porodice 15. maj

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice je afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca uokviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj Svetskim danom porodice sa ciljem podizanja svesti o problemima koji postoje unutar porodica i osnaživanjem porodice kao institucije. Porodica predstavlja temelj na kom se izgrađuje društvo. Problemi koji ometaju njeno funkcionisanje uticaće na funkcionisanje celokupnog društva.

Zdrava porodična atmosfera veoma je važna za formiranje samopouzdanog, samosvesnog, uspešnog, srećnog i zadovoljnog deteta. Kroz proces vaspitanja roditelji imaju mogućnost da pomognu svojim mališanima da postanu zdravi i srećni odrasli ljudi.
Porodica treba da bude mesto sigurnosti i sreće, partneri treba da se međusobno poštuju i podržavaju, da imaju poverenja jedno u drugo i da probleme na koje nailaze rešavaju zajedničkim putem. Treba formirati zdravu porodičnu atmosferu i pružiti deci pozitivni nenasilni model ponašanja. Ne samo danas, već svakog dana.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Počela pretprodaja kompleta karata za 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“

Oglasna Tabla

Narodna biblioteka Užice obeležila slavu i 163 godine od osnivanja

Oglasna Tabla

Matija Bećković: „Zlatibor je moćna planina“ (VIDEO)

Oglasna Tabla