OГЛАСНА ТАБЛА
ЗАНИМЉИВОСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Светски дан пчела – 20. мај

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Данас је Светски дан пчела. Двадесетог маја давне 1734. године у Словенији је рођен Антон Јанша, пионир модерног пчеларства. На иницијативу Словеније, у децембру 2017. године овај датум Уједињене нације признале су као Светски дан пчела.

Светски дан пчела обележава се са циљем да се скрене пажња на њихов значај од којег зависи опстанак човека и планете, а научници упозоравају на смањивање броја врста пчела.

Опстанак пчела је од изузетног значаја, јер 70 одсто светске пољопривреде зависи искључиво од пчела које опрашују биљке,

Овај дан је посвећен пчелама, промоцији пчеларства, а пре свега, подизању свести о значају пчела. Врло је важно едуковати људе на ову тему, јер, нажалост, нисмо свесни колико зависимо од пчела.

Заиста, пчеле јесу наша будућност јер без њих будућност уопште не изгледа лепо. Цео свет зависи од природних опрашивача, а поготово од пчела, стога је њихов опстанак пресудан. А да би се обезбедио опстанак пчела, потребно је пратити шта их угрожава и зауставити губитак биодиверзитета.

Не заборавите да смо ми одговорни за своју будућност и будућност својих потомака, а треба само мало променити навике како бисмо им оставили мало лепши и бољи свет.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla