-3.4 C
Uzice
18 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Svečano pušten u saobraćaj asfaltni put preko Javora

Izaslanik predsednika Srbije Nikola Selaković svečano je danas na Petrovdan pustio u saobraćaj put preko Javora koji spaja opštine Nova Varoš i Ivanjica. Asfaltirano je poslednjih 3,5 kilometara starog makadamskog puta od Ljepojevića do saborišta kod šumarske kuće, a radove vredne skoro 30 miliona dinara finansirali su „Putevi Srbije“. Asfaltirano je i 700 metara pilaznog puta do spomenika borcima izginulim na Kalipolju.

-Ideja stara čitav vek sve do danas je čekala na realizaciju. Predseniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću i delegaciji „Stare Raške“ koju je predvodio Vojin Vučićević nedavno je bilo dovoljno svega pola sata razgovora da se dogovore o početku radova na izgradnji saobraćajnice koja je od velike važnosti ne samo za žitelje ovoga kraja- rekao je Selaković.
Polaganjem cveća i venaca na spomenik majoru Iliću i spomenik Kalipoljskoj bitci odata je počast borcima koji su poginuli u Javorskom ratu, vođenom od 1876. do 1878. Godine. U kulturno-umetničkom delu programa tradicionalnog Sabora srpske omladine iz matice i rasejanja nastupile su izvorne pevačke grupe i folklorni ansambli iz Nove Varoši, Ivanjice, Banja Luke, Bobote kod Vukovara u Hrvatskoj i mesta Stančevo kod Temišvara u Rumuniji. Pokrovitelj manifestacije koju organizuje Humanitarna organizacija „Stara Raška“ iz Beograda bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za subotu – 18. januar

Oglasna Tabla

Данас је Крстовдан

Oglasna Tabla

Matija Bećković je najtačnije opisao svu veličinu patrijarha Pavla

Oglasna Tabla

I Lazić iz Radničkog se vraća u svoj grad i klub

Oglasna Tabla

Preminuo povređeni radnik iz Ivanjice

Oglasna Tabla

Titove dugove plaćaćemo još dve decenije: Evo kome Srbija najviše duguje

Oglasna Tabla

Stiže vetar koji će rasterati maglu, temperatura do 9 stepeni

Oglasna Tabla

Korak dalje Matis Group u društvu vodećih svetskih proizvođača nameštaja

Oglasna Tabla

Ministarstvo objavilo konkurs za finansiranje projekata razvoja turizma

Oglasna Tabla