22.7 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Svečano pušten u saobraćaj asfaltni put preko Javora

Izaslanik predsednika Srbije Nikola Selaković svečano je danas na Petrovdan pustio u saobraćaj put preko Javora koji spaja opštine Nova Varoš i Ivanjica. Asfaltirano je poslednjih 3,5 kilometara starog makadamskog puta od Ljepojevića do saborišta kod šumarske kuće, a radove vredne skoro 30 miliona dinara finansirali su „Putevi Srbije“. Asfaltirano je i 700 metara pilaznog puta do spomenika borcima izginulim na Kalipolju.

-Ideja stara čitav vek sve do danas je čekala na realizaciju. Predseniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću i delegaciji „Stare Raške“ koju je predvodio Vojin Vučićević nedavno je bilo dovoljno svega pola sata razgovora da se dogovore o početku radova na izgradnji saobraćajnice koja je od velike važnosti ne samo za žitelje ovoga kraja- rekao je Selaković.
Polaganjem cveća i venaca na spomenik majoru Iliću i spomenik Kalipoljskoj bitci odata je počast borcima koji su poginuli u Javorskom ratu, vođenom od 1876. do 1878. Godine. U kulturno-umetničkom delu programa tradicionalnog Sabora srpske omladine iz matice i rasejanja nastupile su izvorne pevačke grupe i folklorni ansambli iz Nove Varoši, Ivanjice, Banja Luke, Bobote kod Vukovara u Hrvatskoj i mesta Stančevo kod Temišvara u Rumuniji. Pokrovitelj manifestacije koju organizuje Humanitarna organizacija „Stara Raška“ iz Beograda bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 20. oktobar

Oglasna Tabla