ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Свечано отворена 21. „Пршутијада“ (ФОТО+ВИДЕО)

Данас,10.02.2023. године у српској престоници пршуте у Мачкату, свечано је отворена 21. “Пршутијада“ која траје од 10. до 12. фебруара. После 2 године паузе овај несвакидашњи сајам деликатеса вратио се на „велика врата“ на гастрономску мапу општине Чајетина и туристичке дестинације Златибор. Свечаном отварању присуствовао је велики број медија, званица и других гостију који су својим присуством подржали отварање манифестације.

На овогодишњем сајму који је окупио 12 произвођача, могу се видети, пробати и купити чувени деликатеси овог краја, као што су говеђа и свињска пршута, стеља, сланина, кобасица и други производи. Манифестација је такмичарског карактера и сваке године се бирају најбољи у овој производњи. Мачкат је познат по великом броју произвођача пршуте, на традиционалан начин непромењен вековима, а село се налази на идеалној надморској висини за сушење меса.

Овогодишњи победници

Категорија свињска пршута:

1. место Радојичић Александар

2. место Стојановић Драган

3. место Анџић Владимир

Категорија говеђа пршута

1. место Шопаловић Драгољуб

2. место Стојановић Јелена

3. место Шопаловић Раде

Сваке године за посетиоце “Пршутијаде“ организује се и богат културно-уметнички програм, као и наградна игра чија је главна награда пакет сувомеснатих производа. Организатор манифестације је Удружење произвођача сувомеснатих производа Златиборског округа, под покровитељством општине Чајетина. Органолептичку контролу производа извршио је“Југоинспект“ из Београда.

Фото: Огласна табла

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила