Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Свечано отворен Xross Hard Enduro светски шампионат на Златибору

На Краљевом тргу, у уторак 16. маја свечано је отворена трка Светског шампионата у мотоциклизму која је део најјачег светског такмичења за хард ендуро мотоцикле. На релију учествује око 350 возача – што је рекордни број учесника на овој трци. Они долазе из више од 40 земаља са свих континената и од 17. до 20. маја тестираће своју издржљивост као и издржљивост својих мотора на Златибору, Тари и у Мокрој Гори.

У оквиру свечаног отварања присутнима се обратио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, председник Светске ендуро федерације Winfried Kerschhaggl као и главни организатор Владан Коматовић. Након свечаног отварања, одржана је конференција за медије у хотелу „Златибор Моунтаин Ресорт & Спа“ где су се представили учесници из преко 40 земаља света.
Домаћин овог такмичења, председник општине Чајетина Милан Стаматовић, пожелео је добродошлицу огранизаторима, учесницима и изразио захвалност на прилици да се свету Златибор представи као дестинација спорта, спортских вредности с обзиром да је реч о престижном такмичењу међународног карактера.

Србија је једна од седам земаља у којој ће се у овој години возити хард ендуро трке светског шампионата. А на Златибору ће у мају бити исписано ново поглавље историје мото спорта. У току наредна четири дана посетиоци ће имати прилику да виде шампионе светске хард ендуро сцене, ту су актуелни светски шампион Менуел Летенбихлер (Немачка), вицешампион Марио Роман (Шпанија), Теодор Кабакчијев (Бугарска), јуниорски светски шампион Мет Грин (Јужноафричка Република), као и једна од ретких дама која се такмичи Сандра Гомез (Шпанија) и многи други.
У среду 17. маја на Златибору ће бити одржан тренинг и квалификације на Прологу за све класе, а потом следи и Акрапович Ендуро Cross Финале, најатрактивнији део манифестације.
Организацију овог престижног догађаја из света ауто-мото спорта, који ће Србију и на овај начин још представити као земљу врхунског спорта, подржали су Министарство спорта, Министарство туризма и омладине Републике Србије, AMSS, општина Чајетина, Комунално јавно предузеће „Златибор“ Чајетина, Туристичка организација Златибор, Туристичко рекреативни комплекс Златибор, Туристичко насеље Мећавник-Дрвенград као и компанија Цомтраде.
Сви заинтересовани додатне информације могу пронаћи на сајту  https://www.xross.rs/, док се званичне информације о хард ендуро Светском шампионату и осталим рундама могу наћи на  https://iridehardenduro.com/.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Карате: Задовољавајућ наступ Ање Милосављевић на првенству Балкана

Успеси ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ на републичким такмичењима (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Крвна група открива којим све болестима је ваш организам склон

Четири ствари о новцу које ваша деца требају да науче што пре

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“