ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Свечано отворен спортски комлекс на Главици (видео)

Нови спортски комплекс на брду Главица у Чајетини свечано је отворен у склопу обележавања Дана општине Чајетина.

Терени на Главици изнад основне и средње школе су ново место за окупљање младих и за спортске активности у Чајетини. На новом комплексу су терени за кошарку, одбојку, и атлетска стаза са „ултимејт“ вишенаменском подлогом и фудбалски терен са вештачком травом. Комплекс је изграђен средствима општине Чајетина а извођач радова је Комунално јавно предузеће Златибор. Изградња је почела у априлу, а осим терена изграђени су и приступни путеви, уређење околине, расвета и остали радови. Терене је свечано отворио председник општине Чајетина Милан Стаматовић рекавши да ће у близини почети изградња ученичког дома за средњу школу чиме би се комплекс заокружио.  

„Ја сам ишао у ову основну школу овде и знам како је изгледала Главица. Никада нисмо дошли у прилику да је уредимо, иако је било више идеја, пројеката, али због нерешених имовинских односа, тешко је то могло да се реализује. Ево напокон данас успели смо да решимо све те имовинске односе, и за овакве пројекте да обезбедимо новац. Проглашавам ова спортско рекреативни комплекс отвореним, на многаја љета и на срећу и на успех ове наше омладине која је данас овде присутна.“  

На отварању су одиграна и прва спортска надметања, играчи поникли у КК Златибор су одиграли партију баскета, пионирке одбојкашког клуба Златибор су одиграле одбојкашки меч, полазници школе фудбала Чајетина су отворили фудбалски терен, док су се најмлађи из карате клуба Рујно надметали у атлетској трци. Најављено је да ће се у оквиру комплекса изградити још садржаја, као што су справе за вежбање, зип лајн и авантура парк. На отварању је наглашено да се приводи крају и реконструкција Новог парка изнад вртића у Чајетини.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду