-2.1 C
Uzice
22 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Svečano otvoren rekonstruisan bazen u Požegi

Požega – Posle tri godine završena je rekonstrukcija bazena u Požegi, za koju je uloženo 70 miliona dinara iz budžeta lokalne samouprave, rekao je danas na svečanom otvaranju predsednik opštine Požega Milan Božić.

„Dobili smo jedan izvanredan objekat kojim možemo da se pohvalimo. Ovde je sve novo sem lokacije. Sa ovakvim velelepnim zdanjem malo koje mesto u Srbiji može da se pohvali. Iako je renoviranje dugo trajalo isplatilo se čak i kalkulisanje, jer po prognozama je bilo potrebno milion evra, a na kraju smo utrošili 600.000. Najviše smo uštedeli na kadi bazena, jer su nam stručnjaci iz Sloveniji koji su je pre 40 godina i postavili rekli da ne moramo u celini da je menjamo već samo da je obložimo”, kazao je Božić dodajući da će najviše uživati omladina i to ne samo zbog bazena već i drugih propratnih događaja koje će osmisliti mladi tim koji vodi sportske objekte u ovom gradu.

Predsednik opštine Požega Milan Božić (prvi s desna) i rukovodilac sektora za sport u Sportskom kulturnom centru Dejan Mrkić (drugi s leva), foto: GZS

Bazen je bio gotov i pre 20 dana ali vremenski uslovi nisu dozvoljavali da se on ranije otvori.

Rukovodilac sektora za sport u Sportskom kulturnom centru Dejan Mrkić istakao je da će svi posetioci moći da se kupaju u velikom olimpijskom bazenu standardnih dimenzija, a da je za najmlađe tu dečiji bazen za koji se od sada greje voda.

„Imamo i oko 50 ležaljki, teren za fudbal i odbojku na pesku i tribine. Ugostiteljski objekat je renoviran i u njemu će se organizovati svirke i koncerti kada nam vreme to bude dozvoljavalo. Spremni smo i za noćno kupanje tokom sledeća dva meseca, kada nameravamo da maksimalno iskoristimo potencijale bazena. Cene karata su ostale na prošlogodišnjem nivou i to deca do sedam godina ne plaćaju, do 12 godina je karta 100 dinara, a za starije 150 dinara. Porodična propusnica, koja je veoma povoljna, iznosi 6.000 dinara na godišnjem nivou i predviđena je za dve odrasle osobe i troje dece”, rekao je Mrkić.

Izvor-foto:GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Veliki podvig našeg sugrađanina Aleksandra u Francuskoj

Oglasna Tabla

Užički đaci na bilbordima Ministarstva prosvete

Oglasna Tabla

Dobri Nenad Đokić spasao kuče iz Đetinje posle 20 dana agonije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sadržaji Narodnog muzeja dostupniji osobama sa invaliditetom

Oglasna Tabla

Vojska poziva sve punolente mladiće da se prijave u vojnu evidenciju

Oglasna Tabla

Proleće će pokrenuti gondolu a gondola nove turističke projekte i sadržaje

Oglasna Tabla

Pregledi stručnih saradnika u Čigoti

Oglasna Tabla

Predlog Vladi Srbije da subvencioniše kupovina bicikala

Oglasna Tabla

Smanjuje se broj radnika „na crno“

Oglasna Tabla