12 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Svečano otvoren rekonstruisan bazen u Požegi

Požega – Posle tri godine završena je rekonstrukcija bazena u Požegi, za koju je uloženo 70 miliona dinara iz budžeta lokalne samouprave, rekao je danas na svečanom otvaranju predsednik opštine Požega Milan Božić.

„Dobili smo jedan izvanredan objekat kojim možemo da se pohvalimo. Ovde je sve novo sem lokacije. Sa ovakvim velelepnim zdanjem malo koje mesto u Srbiji može da se pohvali. Iako je renoviranje dugo trajalo isplatilo se čak i kalkulisanje, jer po prognozama je bilo potrebno milion evra, a na kraju smo utrošili 600.000. Najviše smo uštedeli na kadi bazena, jer su nam stručnjaci iz Sloveniji koji su je pre 40 godina i postavili rekli da ne moramo u celini da je menjamo već samo da je obložimo”, kazao je Božić dodajući da će najviše uživati omladina i to ne samo zbog bazena već i drugih propratnih događaja koje će osmisliti mladi tim koji vodi sportske objekte u ovom gradu.

Predsednik opštine Požega Milan Božić (prvi s desna) i rukovodilac sektora za sport u Sportskom kulturnom centru Dejan Mrkić (drugi s leva), foto: GZS

Bazen je bio gotov i pre 20 dana ali vremenski uslovi nisu dozvoljavali da se on ranije otvori.

Rukovodilac sektora za sport u Sportskom kulturnom centru Dejan Mrkić istakao je da će svi posetioci moći da se kupaju u velikom olimpijskom bazenu standardnih dimenzija, a da je za najmlađe tu dečiji bazen za koji se od sada greje voda.

„Imamo i oko 50 ležaljki, teren za fudbal i odbojku na pesku i tribine. Ugostiteljski objekat je renoviran i u njemu će se organizovati svirke i koncerti kada nam vreme to bude dozvoljavalo. Spremni smo i za noćno kupanje tokom sledeća dva meseca, kada nameravamo da maksimalno iskoristimo potencijale bazena. Cene karata su ostale na prošlogodišnjem nivou i to deca do sedam godina ne plaćaju, do 12 godina je karta 100 dinara, a za starije 150 dinara. Porodična propusnica, koja je veoma povoljna, iznosi 6.000 dinara na godišnjem nivou i predviđena je za dve odrasle osobe i troje dece”, rekao je Mrkić.

Izvor-foto:GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla