ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Свечано отварање МОСИ на Градском стадиону „Радомир Антић“

Све је спремно за почетак 59. МОСИ, које ће у Ужицу  наредна четири дана окупити више од две хиљаде учесника из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, саопштили су чланови Организационог одбора. Церемонија свечаног отварања заказана је за среду 10. јул у 18 часова на Градском стадиону “Радомир Антић” уз учешће спортиста, представника града, ресорних министара и других званица. Почетак МОСИ обележиће и својим наступом на Тргу партизана Дејан Петровић и Биг бенд.

“На прагу смо отварања 59. Међуопштинских омладинских спортских игара, које су за наш град и све грађане од огромног значаја. Пуне 53 године чекали смо на овај дан и зато са нестрпљењем очекујемо почетак манифестације , која ће окупити око 2 000 такмичара. Они ће се надметати у разним дисциплинама али и имати прилику да учествују и посећују остале садржаје које смо за њих припремили. Град Ужице и Организациони тим учинили су све да ове игре протекну у најбољем могућем реду и да Ужице буде најбољи домаћин до сада. Свим учесницима и гостима у граду желим да пријатан боравак у нашем Ужицу и добре резултате”, истакао је Драгољуб Стојадиновић члан Градског већа, уз позив суграђанима да својим присуством увеличају церемонију отварања 59. МОСИ.

На значај ове велике спортске манифестације указао је и Срђан Недељковић члан градског већа и члан Организационог одбора.

“Сада већ давне 1971. године у нашем граду први пут одржане су МОСИ игре а данас 53 године после тога, по други пут у Ужицу биће одржане исте. За спортисте из 29 општина из Србије , Црне Горе и Босне и Херцеговине обезбеђен је смештај на неколико локација у нашем граду. Колективни смештај биће у Студентском центру, Развојном центру у Крчагову, Ученичком дому “Петар Радовановић”, Ученичком дому у Коштици, сви хотели и хостели биће пуни као и индивидулани смештај у нашем граду и околини. Сви спортисти који се надмећу имаће адекватне и врхунске услове за права спортска надметања и сигурно, биће то једне од најбоље организованих МОСИ до сада”, нагласио је Недељковић.

Према речима Драгише Кузмановића генералног секретара Спортског савеза Ужице, домаћинство МОСИ смо добили још 2019. године на скупштини МОСИ у Новој Вароши и тог тренутка град је био спреман да организује једне од најбољих игара у историји.

“Апсолутно смо спремни да дочекамо више од две хиљаде спортиста службених лица, такмичара, новинара, на свим борилиштима у Великом парку, на Градском стадиону, халама, бициклистичким и планинарским стазама, Градском базену…. Потрудили смо се да све терене средимо и набавимо неопходну опрему, тако да игре могу да крену. Позивам суграђане да испрате свечано отварање, више од 1000 спортиста проћи ће кроз дефиле и представити своје градове. Након отварања одржаће се две атрактивне атлетске трке на 800 метара у мушкој и женској конкуренцији где ће учествовати најбољи атлетичари из Србије. У 20 часова игра се прва утакмица између Ужица и Чајетине”.

Све дане такмичења пратиће и богат забавни програм па ће у Градском културном центру у четвртак од 22 часа наступити ” Банат и бандити”, у петак у истом термину заказан је концерт бенда Ten strings, док ће публику у петак забављати Moondance. Изложба спортске фотографије Сенка Жупљанина и пројекција филмова о ужичким спортистима одржаће се у ГКЦ-у у четвртак 11. јула у 19 часова.

Концерти ће бити одржани и на Тргу партизана, па ће тако сутра од 21 час наступити Дејан Петровић и Биг бенд. У четвртак 11. јула заказан је концерт Амедеус бенда а у петак 12. јула концерт Жељка Васића. У суботу 13. јула на Тргу партизана наступиће група Кербер.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа

Златибор домаћин сусрета туризма и музичког фестивала “Рефест”

У ужичком породилишту рођено пет беба

Ведро и сунчано – температура до 31 степен