18.8 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE ČAJETINA


Intoniranjem srpske himne počela je svečana sednica SO Čajetina, 15. po redu. 30. jun obeležava se kao Dan opštine Čajetina, jer je na taj dan, pre 89 godina, Čajetina proglašena varošicom.Kao i svake godine, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja iz okolnih opština, bratskih gradova, predstavnika privrede, vojske, sveštenstva, kao i građana Čajetine, dodeljene su plakete i zahvalnice istaknutim ličnostima, privrednicima, sportistima i najboljim đacima.

U godini za nama, radili smo vredno i ostvarili smo značajne rezultate. Pre svega ovo se odnosi na investicije, uvećanje budžeta, infrastrukturne poduhvate, vredna poljoprivredna i socijalna davanja, čime je, sigurno, svojim angažovanjem i stabilnim radom, doprineo čajetinski parlament, rekao je Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina, i dodao da su odbornici dali veliki doprinos svojim radom u stvaranju povoljnog ambijenta kako za život i rad u čajetinskoj opštini, tako i za mnogobrojne goste koji posete Zlatibor, ali i investitore.

rajo „U vremenu iza nas urađene su velike i ozbiljne pripreme za najveće investicije u našoj opštini. To su investicije koje se možda u drugim opštinama rade i po nekoliko decenija, a mi smo ih pripremili u prethodne četiri godine. Potrebna nam je još jedna ili najviše dve godine da se one u potpunosti završe i stave u svoju funkciju. Našim stanovnicima u seoskim sredinama omogućeni su dobri uslovi za život i rad. Pod tim podrazumevam da su omogućeni dobri uslovi za bavljenje poljoprivredom i seoskim turizmom“, rekao je Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina.

Nastavili smo tamo gde su naši preci stali, naglasio je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, i dodao da se ova opština nalazi u Srbiji, ali ne i u Srpskoj naprednoj stranci, pa otuda mnogi problemi nastaju kada je u pitanju funkcionisanje jedne ovakve loaklne samouprave.

„S obzirom na svoja zalaganja i nastojanja da zaštitimo nacionalne interese, da se bavimo našim građanima, da pravimo dobar privredni ambijent, trenutno kad imamo ovakvu vlast na republičko0m nivou, može da bude problem. Ali, u budućnosti to može da bude ogromna prednost za opštinu Čajetina i možemo da krenemo da radimo u opštem interesu, kao što smo i do sada to radili i od tog puta nećemo sigurno odistati“, naglasio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

I ove godine, opština Čajetina svojim plaketama, priznanjima i novčanim nagradama, zahvalila se najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za doprinos razvoja opštine u prethodnom periodu. Plakete Dimitrije Tucović uručene su Bosi Rosić sa Zlatibora, koja već decenijama proučava tradiuciju i nasleđe ovog kraja, zatim firmi Jugofrigo Kop doo Mačkat, udruženju građana Sigurnost, koje se bavi unapređenjem i poboljšanjem kvaliteta zdravstvenog živata stanovnika u ruralnom području; ženskom odbojkaškom klubu Zlatibor, za postignute dobre rezultate, košarkaškom klubu Zlatibor, za postignute istorijske rezultate – plasman u prvoligaše i fudbaleru Darko Brašanac. Zahvalnica Zoran Tmušić – za humanost i ljudskost u teškim vremenima, ove godine dodeljena je novunaru Mihajlu Medenici iz Beograda. Dobitnik Zlatiborske povelje je Ljubivoje Ršumović iz Ljubiša, koji ove godine obeležava 60 godina svog rada. Kako je ceo svoj život posvetio deci, Ljubivoje je podario prisutnima zdravicu:

„Narode, neka ti zdravica ova bude umesto blagoslova, šta god radio, deca ti se rađala. I kada pevao i kada snevao i kada mukama odolevao, deca ti se rađala. I kada patio i kada ratio, i kada pamtio pa vratio, deca ti se rađala“.

Svim svršenim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Čajetina, kao i nosiocima Vukove diplome, dodeljene su zahvalnice opštine Čajetina.

Izvor:  zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić
Foto: Dragan Nikić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla