ОГЛАСНА ТАБЛА
Uncategorized

Свечано обележен Дан општине Чајетина уз нову фонтану и концерт Биље Крстић


У четвртак 30. јуна у Културном центру Златибор свечано је обележен Дан општине Чајетина, установљен по датуму када је пре 94 године Чајетина проглашена варошицом. Од тада почиње да се развија, напредује и крајем 20. века, постаје једно од најразвијенијих места, са Златибором који је лидер међу планинским дестинацијама у Србији.

Свечана седница Скупштине општине почела је интонирањем химне “Боже правде“ коју је извела Биља Крстић, етно уметница из Београда са својим члановима „Бистрик оркестра“. Седницу је отворио председник скупштине Арсен Ђурић и истакао да општина Чајетина вредно ради и остварује значајне резултате. Детаљније о најзначајнијим улагањима и ономе што је у претходном периоду урађено у општини Чајетина представљено је у приказаном филму.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић у свом обраћању гостима истакао да је ова општина данас једна од најразвијенијих локалних самоуправа, као и да Златибор наставља са даљим развојем са обзиром да нас очекују пројекти који ће обележити време пред нама.

Скупштина општине Чајетина плакетама, признањима и новчаним наградама захвалила се најзаслужнијим појединцима и колективима за изузетан допринос развоју у протеклом периоду. Највише признање ,,Златиборску повељу’’ добило је јавно предузеће „Голд гондола Златибор“. Председник Милан Стаматовић уручио је то признање Бојани Божанић, директорки ЈП „Голд гондола Златибор“.

Плакетом „Димитрије Туцовић“ постхумно је награђен др Раденко Лазаревић, који је истраживао многе пећине у Србији и ван њених граница, међу њима и Стопића пећину. Као резултат тога је настао Пројекат уређења Стопића пећине. У томе је остваривао сарадњу са општином Чајетина, месним заједницама Рожанство и Сирогојно и локалним становништвом. Добитник овог признања је и Дејан Церовић из Криве Реке, који је на породичном имању наставио традицију бављења пољопривредом и сточарством. Потом компанија “Тхе Форест” д.о.о. из Пожаревца која је својом енергијом и упорношћу у одржању квалитета својих радова стекла поверење бројних корисника на Златибору. Плакетом “Димитрије Туцовић” су награђени и Одбојкашки клуб „Златибор“, као и Кошаркашки клуб „Златибор“.

Општина Чајетина је доделила и захвалнице која носи име „Зоран Тмушић“, названу по новинару и хуманиста који је многима за живота неуморно помагао. На овај начин је отргнут од заборава. За хуманост и људскост у тешким временима, добитник захвалнице „Зоран Тмушић“ је новинар Владимир Лојаница из Ужица.

Председник општине доделио је и захвалнице појединцима који су се истакли својим радом и постигнутим успехом у протеклој години. Награђени су Радосав Дабић из Чајетине, Драган Нинчић из Криве реке.

Похвалнице су додељене добитницима дипломе „Вук Караџић“, свим свршеним ученицима основних и средње школе на подручју општине Чајетина, као и свршеним ученицима средњих школа на територији Републике који имају пребивалиште на територији општине Чајетина.

Након свечаног дела програма, на Краљевом тргу је пуштена у рад мултифункционална фонтана на језеру у центру Златибора, а затим је одржан концерт Биље Крстић и “Бистрик оркестра”.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Резултати локалних избора и расподела мандата у Ужицу

Да ли је добро да спавамо поподне? Ево шта кажу истраживања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт бенда E-Play

ОГЛАСНА ТАБЛА

Необична зимница која се лако прави: Салата са шампињонима и киселим поврћем има одличан укус, а припрема је баш брза (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац се разнео бомбом на Железничкој станици у Чачку

ОГЛАСНА ТАБЛА

У 32. години угинуо најстарији пас на свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

У препуној башти ГКЦ-а одржано „Боемско вече“ у склопу Жестивала (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стари град у Ужицу засијао пуним сјајем, други дан „Жестивала“(ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Западна Србија против насиља – окупљање око заједничких вредности