OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Све више туриста долази у Ужице, Стари град на литици најпосећенији локалитет


 

Ужице – Симбол града на Ђетињи, средњовековни град на брду изнад Ужица, током летње сезоне отворен је сваки дан осим уторка. То раније није био случај јер је ово здање свим посетиоцима за обилазк било доступно само викедном.

Фото: РИНА

„Сада се повећао број туриста који бирају да обиђу Стари град, број посета премашио је 1500. Посетиоци стижу из читаве Србије, али и из региона. Његова лепота привлачи бројне пролазнике који се возе магистралним путем који преко Ужица води до Црногорског приморја. Још више гостију очекује се током јула и августа”, кажу у ужичкој туристичкој организацији.

Стари град је саграђен у 15. веку и то на стрмој литици изнад реке Ђетиње Некада је био главно српско упориште против Турака, а данас је место које учи историји и са ког пуца величанствен поглед на читав град. У његову реконструкцију уложено је преко 60 милиона динара, а све у циљу побољшања туристичке понуде Ужица који има велики потенцијал а који још увек није довољно искоришћен.

„Наш циљ јесте да и Ужице буде уцртано на туристичку мапу Србију, град у коме се задржава а не само пролази ка Златибору, Златару и Црној Гори. Након реконструкције Старог града у плану су и други веома значајни пројекти, Ниховом реализацијом биће заокружена туристичка понуда, јер ће поред Старог града туристи и посетиоци моћи да виде и нашу хидроцентралу на Ђетињи, али и да јединственом у Србији Зеленом стазом стигну до Неолитског насеља. И све уз различите пропратне садржаје”, рекао је за РИНУ Драгољуб Стојадиновић, заменик градоначелнице Ужица.

РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни ручак за 2 особе: Спремите хрскаве и здраве филете! За цео оброк потребно је само 300 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК „Торник“ на Триглаву

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други круг завршног испита за осмаке 17. 18. и 19. августа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србијо, имаш нову шампионку Европе! Млада Миа се угледа на Новака, кренула је његовим стопама суровом доминацијом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зека лепотан забавио најмлађу публику у Трипкови

ОГЛАСНА ТАБЛА