4.7 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Sve teža situacija u Novoj Varoši

U Novoj Varoši gde je pre dva dana proglašena vanredna situacija, sneg i dalje pada a prvi čovek opštine Radosav Vasiljević kaže da je situacija u selima jutros teža nego što je bila juče. Naime, nove količine padavine zatrpale su već očišćenje putne pravce pa je u snežnoj blokadi još uvek oko 3.000 žitelja planinskih sela. Prema njegovim rečima najteža situacija je u Tisovici, Miševićima i Gornjem i Donjem Trudovu, a zavejan je i deo Bukovika. Takođe, neprohodna je i većina nekategorisanih puteva u Jasenovu i Božetićima. On navodi i da su kamioni  samo u toku četvrtka iz grada izneli više od 1000 kubika snega sa ulica i trotoara.

– Celu noć je padao sneg i sve ono što smo juče uspeli da očistimo danas je ponovo neprohodno. Sva mehanizacija koju imamo je na terenu od Jasenova, Božetića, Akmačića, Bele Reke, Trudova, Miševića, Tisovice i drugih sela Zlatara i Javora. Deo puteva ponovo smo uspeli da očistimo međutim najveći deo njih ostaće zavejan još minimum dva dana, zato što laka mehanizacije ne može da probije smetove koji dosežu visinu i do dva metra pa smo prinuđeni da uputimo teške mašine – kazao je predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Кritično je i u samom gradu gde ima više od pola metra snega, a od četvrtka krenula je akcija njegovog odvoženja snega sa gradskih ulica.

-Plan je da uklonimo sav sneg sa kolovoza i trotora u dve centralne gradske ulice, Кarađorđevoj i Svetog Save, kako bi pešaci i vozila mogli da se normalno kreću. O količini padavina najbolje govori podatak da smo juče iz grada isterali čak 1.000 kubika snega, a očistili smo nepunih 400 metara Кarađorđeve ulice – naglašava Vasiljević.

Opština Nova Varoš ima oko 600 kilometara nekategorisanih puteva. Radnici Elektrodistribucije tokom četvrtka uspeli su da otklone sve kvarove na elektromreži pa sada svi potrošači u ovoj opštini imaju sruju.

PP Media

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obeležena godišnjica stradanja u Trezorima

Oglasna Tabla

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla