12 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Sve je spremno za Letnji ulični erski kabare! (VIDEO)

Letnji ulični erski kabare od 2008. godine nastavlja da okuplja kako građane Čajetine, tako i posetioce i goste Zlatibora na prijatno dvodnevno druženje puno humora i muzike. Ove godine Kabare će se održati 3.i 4. avgusta. Organizator manifestacije je Biblioteka „Ljubiša R.Đenić“ uz podršku Opštine Čajetina, TO Zlatibor , a u saradnji sa glumcima Narodnog pozorišta iz Užica.

Na platou ispred biblioteke „Ljubiša R.Đenić“, u okviru Letnjeg uličnog erskog kabarea, 3. avgusta nas očekuje bogat program. Pored muzike beogradskog „Diksi benda“ publika će moći da uživa u predstavi „Gospođa ministarka“ u izvođenju glumice Ljiljane Stjepanović i kratkom filmu „Ordinacija“ koji se zasniva na dogodovštinama i anegdotama nastalim u našem kraju a koje su pripremili glumci Narodnog pozorišta iz Užica.

“ Naša biblioteka se trudi da ovom manifestacijom na prvom mestu prezentuje humor koji tim biblioteke svakodnevno prikuplja po terenima, pa se taj materijal uopbliči u vidu jednog filma koji se predstavi publici na svakom Erskom kabareu“, objašnjava Ljiljana Rakić, zamenik direktora Biblioteke.

I ove godine će na Erskom kabareu biti proglašeni najbolji aforističari koji su svoje redove slali tokom tri meseca na adresu čajetinske biblioteke, a žirirali su ih naši poznati aforističari: dr Slobodan Simić, Neško M. Ilić, Zoran Bogdanović, i saradnica ispred ove ustanove kulture, Ljiljana Rakić. O svom zadatku, predsednik žirija je rekao:

„Ima onaj aforizam koji kaže: Aforizam je ono što bi svako rekao – da se setio. Ljudi naši , naročito u užičkom kraju su brzomisleći tako da na svakom koraku imamo aforističare. Za Kabare imali smo jako lep zadatak da izaberemo naše najkvalitetnije aforističare. Za 2019. godinu Aforističar godine je Milan Kuridža, naš kolega iz Prijedora, iz BiH“.

Drugu nagradu osvojio je Ljubisav Grujić iz Požarevca a treću Zoranu T. Popović iz Pančeva. Zbog izuzetno jake konkurencije koja je ove godine bila zastupljena, žiri je odlučio da još tri aforističara dobiju zahvalnice, a to su: Bojan Ljubenović, Ninus Nestorović i Zoran Đurović Đurketa. 4. avgusta program će biti izveden i na Letnjoj pozornici Kraljevog trga.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“

Oglasna Tabla

Požega: Ima da nas ima!

Oglasna Tabla

Osam medalja za karate klub „Uniline Sevojno“ u Čačku

Oglasna Tabla

“Krasnaja” Milica Ješić diplomirala u Sankt Peterburgu, pa se vratila u Srbiju da radi (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jednostavan i sočan: Kolač sa jabukama i pudingom kakav još niste jeli!

Oglasna Tabla

Naša sugrađanka Lidija Trmčić brani boje Srbije i našeg grada na Svetskom prvenstvu u karateu

Oglasna Tabla