OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Sve je spremno za kulturno leto (VIDEO)

Kao u celoj Srbiji, tako i na Zlatiboru, turistički poslenici se prilagođavaju skoro svakodnevnim promenama zdravstvenih odredbi uslovljenih Kovidom 19. U TO Zlatibor kažu da su prethodni period iskoristili da se što bolje pripreme za turističku sezonu koja će biti atipična kako za domaćine, tako i za goste. Ukoliko sve ostane kao i do sada, kulturno leto na Zlatiboru počeće u avgustu.

Dok Kraljev trg,šetališta, tržni centar u centru Zlatibora poprimaju drugačiji izgled a radovi užurbano odmiču, neki drugi lokaliteti su spremni da svakog trenutka ugoste putnike – namernike. „Staro selo Sirogojno“, Stopića pećina, Gostilje, Vodice, Uvac, i druga atraktivna mesta već od početka juna beleže posete. Produženi vikendi na Zlatiboru, prema rečima direktora TO Zlatibor, okupe i do 40% gostiju.

„I ako nismo imali mnogo sreće sa vremenom koje je dosta kišovito i hladno na Zlatiboru, destinacija je pokazala kapacitet jer se svakog vikenda ovde skupljao veliki broj turista. Trenutno na Zlatiboru boravi do 10 000 gostiju , a u razgovoru sa hotelijerima vidimo da su zaista dobre najave za letnju sezonu. Veliki broj sportskih ekipa je rezervisao kapacitete za svoje pripreme , tako da su počele i te aktivnosti, a nadamo se da kreće i lepše vreme“, kaže Vladimir Živanović, direktora TO Zlatibor.

Bezbednost kako meštana tako i gostiju na prvom je mestu, kaže Živanović, a na njima kao domaćinima je odgovornost da o tome brinu i usklađuju pojedine aktivnosti sa preporukama nadležnih iz oblasti zdravstva. Inače, i Omladinski kulturni centar je spreman da krene sa radom i raznovrsnom ponudom.

„Što se tiče kapaciteta, infrastrukture i zaposlenih zaista je sve spremno, ali pratimo preporuke. U ovom sad periodu još uvek nije dozvoljen rad bioskopa. Mi smo opremu nabavili, repertoar je spreman, samo čekamo kada će se dozvoliti projekcije, a samim tim će krenuti i predstave, počeće da radi pozorište. Naši gosti u letnjoj sezoni neće ostati uskraćeni za organizaciju koncerata na koje su navikli. Mi ćemo organizovati neka dešavanja na Kraljevom trgu, ali opet sve zavisi od same situacije, u kom obimu i kako ćemo moći na najbezbedniji način da sve organizujeo“, dodao je Živanović.

Direktor Turističke je, sudeći prema najavama i interesovanju gostiju, siguran da će se letnja sezona produžiti i na septembar i oktobar, ukoliko vreme bude naklonjeno kao prethodnih godina. Što se tiče muzičkih i folklornih koncerata, veruje da će avgust biti pravo vreme za njih.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Zlatiborskom okrugu 13, u Užicu 7 novih slučajeva zaraze

Oglasna Tabla

Konačnu odluku o policijskom času doneće Krizni štab u naredna dva dana

Oglasna Tabla

Poginuo radnik u Požegi prilikom montaže rendgen aparata

Oglasna Tabla

Počelo asfaltiranje Ulice Ive Andrića

Oglasna Tabla

„Čigota“ na Zlatiboru ulazi u kovid sistem, ispomoć bolnici u Užicu

Oglasna Tabla

Epidemija jača od tradicije: Otkazan Dragačevski sabor trubača u Guči

Oglasna Tabla

Drugi javni poziv za podelu besplatnih komopstera građanima Užica

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine: Zlatibor kao preporuka osobama sklonim alergijama

Oglasna Tabla

Predrag Kon: Situacija u vezi s epidemijom koronavirusa u Beogradu popravlja

Oglasna Tabla