ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Све је спремно за 10. јубиларну Гулашијаду – у суботу сви за Пријевор

У суботу, 1. јуна, 2024. године са почетком у 11ч у Пријевору код Чачка, свечаним културно – уметничким програмом отвара се 10. јубиларна „Гулашијада“. Гостима и такмичарима обратиће се Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, који ће прогласити почетак такмичења у припреми гулаша.

Манифестација из године у годину окупља велики број такмичарских екипа и посетилаца, не само из Србије већ и иностранства, а од прошле године носи и титулу „међународног такмничења у припреми гулаша“.

Заинтересоване такмичарске екипе се могу пријавити путем маил-а gulasijada@gmail.com и телефона 064/26-29-844 или директно код организатора најкасније до суботе 01.06. у 9:30ч.

Међународни жири оцењиваће гулаш по пропозицијама такмничења од свињског и јунећег меса и ревијалног дела у припреми гулаша од других састојака и врста меса изван пропозиција.

Одбор Удружења „Гулашијаде“ је донео одлуку да се сваке године кроз програм ове манифестације, промовишу породичне вредности, спорт за децу и омладину, активности Црвеног крста и др. па ће и ове године програм бити прилагођен најмлађима. На стадиону ФК „Пријевор“ биће одржан турнир у малом фудбалу на 2 терена, пионира до 9 и 10 година. До сада је пријављено 16 екипа из Београда, Чачка, Горњег Милановца и Краљева.

Манифестацију су подржали Град Чачак, Туристичка организација Чачак, МЗ Пријевор и многобројни пријетељи манифестације.

Извор/фото: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери