ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Све болнице Здравственог центра у Ужицу враћене у нормалан режим рада

Све болнице Здравственог центра у Ужицу враћене су у нормалан режим рада, Инфективно одељење је ван ковид система, а Грудно је постковид, што омогућава редован рад, потврдила је за Данас портпаролка Здравственог центра Данијела Васиљевић.

Полако се смањује број пацијената на болничком лечењу, али и оних који се обраћају ковид амбулантама. Ипак, део здравствених радника још увек је ангажован на збрињавању ковид пацијената, а око 70 их је на боловању због инфекције вирусом корона.

Овакви услови, кажу у ужичком Здравственом центру, захтевају добру и свакодневну организацију рада.

-Хируршки програм свих оперативних грана се организује по критеријуму хитности стања пацијента, али и могућности. На хирургији је повећан број сала, како бисмо што ефикасније скратили листе чекања, каже Васиљевић, која објашњава да се време чекања на оперативне захвате јесте продужило за време експанзије ковида 19.

Дуже се чекало и на специјалистичке прегледе, а пацијенти сада на ред долазе по приоритету који се одређује издатим упутом.

-Највише се чека на кардиолошке прегледе, а доста пацијената има потребу за кардиолошким прегледом и због последица прележане короне. Следе прегледи васкуларног хирурга, хематолога и реуматолога, каже Васиљевић и напомиње да доста пацијената чека ред за дијагностику на магнетној резонанци и скенеру.

Нормализација рада лекарима је дозволила и да наставе са специјализацијама, које су морале сачекати да прође период неопходности здравствених радника на различитим позицијама у оквиру ковид система.

-У овом тренутку је заиста лакше, а видећемо како ће се ситуација кретати. Сада на дневном нивоу прегледамо од 100 до 120 пацијената, а од тог броја углавном буде десетак позитивних на ковид. Радно време амбуланте је, дописом Министарства скраћено до 17 часова, каже др каже за Данас др Бранкица Савић, координаторка ужичке Ковид амбуланте.

Данас / Ана Милошевић

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке Ужице

Преглед резултата мерења квалитета ваздуха у граду Ужицу и околини закључно са 19.05.2024. године

Возач „сеата“ налетео на отворену шахту и испревртао се на путу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено Градско такмичење у пружању прве помоћи

Током протеклог викенда на путевима у Србији стање безбедности саобраћаја значајно погоршано

У ритму недеље са Миланом Стаматовићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Путујуће позориште Шопаловић“ најбоља представа 60. Фестивала „Јоаким Вујић“

Три ходочасника кренула су са Романије до Крфа (ВИДЕО)

Акција добровољног давања крви 21.маја