4.4 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA Uncategorized

Svakom radniku koji studira, ali i onima čija deca idu u srednju školu ili na fakultet, daje stipendije 11.000 dinara

Vlasnik firme „Valdom“ svakom radniku koji studira, ali i onima čija deca idu u srednju školu ili na fakultet, daje stipendije. Gojko Dujić (65) zasigurno zaslužuje titulu najboljeg poslodavca – on ne žali da svojim zaposlenima deli bonuse šakom i kapom!

Dujić je doneo odluku da svojim radnicima koji studiraju, kao i onima čija deca studiraju ili pohađaju srednju školu, mesečno isplaćuje stipendije u iznosu od 11.000 dinara, što je u Srbiji zaista prava retkost.

On je vlasnik kompanije „Valdom“, koja je osnovana 2010. sa idejom da na adekvatan, savremen i ekološki način odgovori sve većim potrebama tržišta za kvalitetnim rešenjima u oblasti vodovoda, kanalizacije, klimatizacije i grejanja. Proizvodnja kompanije nalazi se u opštini Šid, gde se proizvode cevi, fiting i oprema za vodovod i kanalizaciju.- Zakon je odredio da je stipendija 11.000 dinara, nebitno da li je srednja škola ili fakultet, onda sam ja doneo odluku da svi naši radnici koji imaju decu u srednjoj školi ili na fakultetu dobijaju stipendiju, odnosno tih 11.000. Mislim da ima 17 takvih radnika, a taj novac se posebno daje i mi smo to tako definisali. To je lepo i to je suština, mi ne školujemo zanat, nego školujemo da ti ljudi zapamte da su njihovi roditelji radili u nekoj firmi koja je odgovorna – priča Dujić za Kurir.

Njegova kompanija zapošljava oko 110 radnika, a prosek plate u celoj firmi je 59.000 dinara. Kako kaže, u kompaniji je najmanja plata 40.000, a najveća 130.000 dinara.- Ta praksa oko stipendija je ustaljena nekoliko godina, donedavno smo to davali sporadično, a onda sam doneo odluku da ih od Nove godine dajemo svima koji se školuju i onima čija se deca školuju. Shvatio sam da to ne može da se daje sporadično, morate dati svakom. Ne mislim da je to nešto specijalno, hteo sam to kao patriota da uradim. Bio sam i na Zapadu gde dosta maltretiraju naše ljude. Morate biti odgovorni do kraja i poštovati radnike – priča nam Dujić.

Na pitanje kako je došao na ideju da na taj način nagrađuje svoje radnike, odgovara da je to učinio zato što voli ljude.- Sa 13 godina pobegao sam od kuće, rodom sam iz Bosne, imao sam maćehu i pobegao kao dete. Naučio sam da sve ljude i radnike morate voleti, to su vaši ljudi, to je vaša familija, vi živite sa njima. Sa svima morate uspostaviti dobar kontakt, mi negujemo kulturu u firmi, morate lepo sa tim ljudima – zaključuje naš sagovornik.

Brojke
110 radnika zapošljava Dujić
17 radnika dobija stipendiju
59.000 je prosek plate u firmi

Izvor:.kurir.rs
Foto: Privatna Arhiva

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Turistička organizacija Zlatibor – Ambasador dobre usluge

Oglasna Tabla

Zlatna karatistkinja Lidija Trmčić osvojila „Hungarian open“

Oglasna Tabla

Lako se pravi: Sirup od tri prirodna sastojka koji čisti pluća od katrana i toksina

Oglasna Tabla