OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Suveniri – važna sitnica u turizmu (VIDEO)

Zlatibor kao turističko mesto svojim posetiocima nudi brojne stvari za prodaju, među kojima su i suveniri i predmeti koji privlače pažnju turista. Kreativnost u osmišljavanju predmeta za uspomenu prikazana je i u sklopu ovogodišnjeg Sajma turizma na 10. Sajmu suvenira gde su se predstavili ručni radovi iz cele Srbije. Među takvima su i suveniri u obliku prozorčića, drvenih magneta i igračaka iz Novog Sada:

-Inspiracija je nastala od naših vojvođanskih prozora pošto smo Novosađani koji već tri godine žive na Paliću gde imamo kuću i radionicu i uživamo. Imamo tri vrste prozora koje radimo – mali kibicfensteri koji su tipični za južni deo Vojvodine i ostali su klasični pendžeri – gradski i manji seoski. To je ono što radimo i pokušavamo da predstavimo svetu naš mali kutak na severu Srbije,

kaže Milica Nestorović iz proizvođača Kibicfenster suvenir. Suveniri iz svih turističkih centara sveta mogu poslužiti kao ukras poput magneta, ili mogu imati praktičnu primenu. Zlatibor je poznat po džemperima iz Sirogojna, ali i upotrebljivim predmetima sa oznakom ove planine, kao što je slučaj sa svim posećenim destinacijama. Kao suvenir se mogu kupiti i mala pakovanja prehrambenih proizvoda karakteristična za posećeno područje, a na Sajmu suvenira predstavljeni su i karakteristični sapuni.

– Predstavljamo ručno rađene sapune na bazi biljnih ulja sa dodatkom raznih komponenata. Ponuda je zaista velika, skrenula bih pažnju na univerzalni sapun koji u sebi sadrži kozije mleko, male bele tačkice su čestice kozijeg mleka, u dodiru sa vodom napravi se blaga mlečna pena i idelan je za tuširanje i za negu kože. U reprezentativnom pakovanju smo izašli sa kutijama koje predstavljaju i zvaničan suvenir Beograda,

ističe Gordana Belić iz udruženja Bio ideja.Poznati svetski suveniri kao što su privesci Ajfelovog tornja u Parizu, Krivog tornja u Pizi ili Kipa slobode u Njujorku, ruske babuške, holandske klompe, plavi nazar u Mediteranu ili čak konzervirani vazduh i magla simbolizuju objekte, prirodu, običaje za šta turisti hoće da izdvoje novac, a neki od najskupljih suvenira na svetu su u Diznilendu i koštaju više hiljada dolara.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla

Malina stiže – čeka se otkupna cena, a berača nema?

Oglasna Tabla

Šarčević: Roboti će raditi u nastavi

Oglasna Tabla

Od sutra novo popuštanje mera

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 31. maj

Oglasna Tabla

Otvaraju se nove fabrike u Zapadnoj Srbiji: Čačku, Požegi, Ivanjici i na Maljen

Oglasna Tabla

Nađa, devojka koja je oduševila obradama Mocartovih dela: Uzor mi je Dučić, ali gradim svoj stil

Oglasna Tabla