OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Suveniri – važna sitnica u turizmu (VIDEO)

Zlatibor kao turističko mesto svojim posetiocima nudi brojne stvari za prodaju, među kojima su i suveniri i predmeti koji privlače pažnju turista. Kreativnost u osmišljavanju predmeta za uspomenu prikazana je i u sklopu ovogodišnjeg Sajma turizma na 10. Sajmu suvenira gde su se predstavili ručni radovi iz cele Srbije. Među takvima su i suveniri u obliku prozorčića, drvenih magneta i igračaka iz Novog Sada:

-Inspiracija je nastala od naših vojvođanskih prozora pošto smo Novosađani koji već tri godine žive na Paliću gde imamo kuću i radionicu i uživamo. Imamo tri vrste prozora koje radimo – mali kibicfensteri koji su tipični za južni deo Vojvodine i ostali su klasični pendžeri – gradski i manji seoski. To je ono što radimo i pokušavamo da predstavimo svetu naš mali kutak na severu Srbije,

kaže Milica Nestorović iz proizvođača Kibicfenster suvenir. Suveniri iz svih turističkih centara sveta mogu poslužiti kao ukras poput magneta, ili mogu imati praktičnu primenu. Zlatibor je poznat po džemperima iz Sirogojna, ali i upotrebljivim predmetima sa oznakom ove planine, kao što je slučaj sa svim posećenim destinacijama. Kao suvenir se mogu kupiti i mala pakovanja prehrambenih proizvoda karakteristična za posećeno područje, a na Sajmu suvenira predstavljeni su i karakteristični sapuni.

– Predstavljamo ručno rađene sapune na bazi biljnih ulja sa dodatkom raznih komponenata. Ponuda je zaista velika, skrenula bih pažnju na univerzalni sapun koji u sebi sadrži kozije mleko, male bele tačkice su čestice kozijeg mleka, u dodiru sa vodom napravi se blaga mlečna pena i idelan je za tuširanje i za negu kože. U reprezentativnom pakovanju smo izašli sa kutijama koje predstavljaju i zvaničan suvenir Beograda,

ističe Gordana Belić iz udruženja Bio ideja.Poznati svetski suveniri kao što su privesci Ajfelovog tornja u Parizu, Krivog tornja u Pizi ili Kipa slobode u Njujorku, ruske babuške, holandske klompe, plavi nazar u Mediteranu ili čak konzervirani vazduh i magla simbolizuju objekte, prirodu, običaje za šta turisti hoće da izdvoje novac, a neki od najskupljih suvenira na svetu su u Diznilendu i koštaju više hiljada dolara.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Filipović: Kik bokseri najvažniji, a ne funkcije

Oglasna Tabla

Dečji zimski bioskop

Oglasna Tabla

Zajedno sa „Novak Đoković“ fondacijom za novi vrtić u Ljubišu

Oglasna Tabla

Dnevni presek potvrđenih slučajeva COVID19 na teritoriji Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Milion doza kineske vakcine „Sinofarm“ stiglo u Srbiju

Oglasna Tabla

Sedam medalja za sedam đaka Matematičke gimnazije

Oglasna Tabla

„Kako sam proveo raspust – nikoga ne treba da zanima“

Oglasna Tabla

Školarci od ponedeljka ponovo u klupama: Postoje striktna pravila za korona virus koja đaci moraju poštovati!

Oglasna Tabla

Povremeni sneg u Srbiji i najhladniji dani od početka zime

Oglasna Tabla