ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сутра почиње пријава за 100.000 ваучера од по 10.000 динара за субвенционисани одмор у Србији

Пријава за 100.000 ваучера, од по 10.000 динара, за субвенционисани одмор у Србији почиње сутра на шалтерима Поште Србије на територији целе земље, а ваучери се могу користити до 20. новембра.

Право на ваучере имају пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, лица старија од 65 година која не остварују право на пензију, као и запослени са примањима до лимита који је повећан на максималних 80.000 динара месечно.

Уз пријаву за ваучере, чији се образац може наћи на сајту Поште Србије и Министарства туризма и омладине, неопходно је приложити личну карту или пасош, потврду о резервацији, као и одговарајућу потврду о стицању права, као што су оригинал пензијског чека, или решење о оствареном праву на пензију који се дају на увид.

Запослени са примањима која не прелазе 80.000 динара месечно прилажу оригинал потврде о запослењу и заради исплаћеној у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава, а студенти прилажу оригинал потврде о статусу студента.

Старији од 65 година, који немају пензију прилажу потписану изјаву да не остварују право на пензију, на обрасцу који такође могу да преузму на сајту Поште Србије, док остали нису обавезни да достављају доказ.

Пошта је осим евидентирања пријава, задужена и за доставу ваучера у виду вредносних писама на кућне адресе корисника, који се о статусу своје пријаве и условима коришћења могу информисати позивањем контакт центра Поште 0700/100-300.

Ваучер се може користити за услуге смештаја, у угоститељским објектима изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера, у трајању од најмање пет ноћења.

До сада пријавило више од 4.400 угоститељских објеката и хотелијера из читаве земље који желе да учествују у систему ваучера.

Током претходних девет година грађанима Србије је подељено више од милион ваучера.

Данас

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама