5.6 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

SUTRA NA ZLATIBORU POČINJE 4. „BUBIJADA“

Na Zlatiboru sutra počinje 4. Bubijada, u organizaciji Buba kluba Srbije. I ove godine, održava se od 13. do 16. jula, uporedo sa muzičkim festivalom Hills Up. Prvog dana Bubujade očekuju se i prvi gosti, kao i ljubitelji „bube“ iz Slovenije i Austrije. Za petak je zakazana žurka na Zlatiboru, a u subotu će biti organizovan izlet u Gostilje.

Zahvaljujući dobrim uslovima koje Zlatibor i auto kamp nude, na ovoj planini se po četvrti put održaba Bubijada. Kao i prethodnih, i ove godine očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja „bube“, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva – iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Austrije. Organizatori obećavaju dobar provod, kao i uvek, jer, kako kažu, želja im je da se gosti upoznaju sa zlatiborskim krajem, koji je na veoma važnom mesti na turističkoj mapi.

I ove godine za učesnike Bubujade biće organizovan jednodnevni izlet.

“Svaki put je neki izled, a ovoga puta je to Gostilje, zbog vodopada i bazena. Subota nam je dan za izlete, lepo ćemo formirati kolonu, i onda na put ka Sirogojnu“, kaže Željko Šmakić, predsednik Buba kluba Srbije.

Na Tić polju, za ljubitelje dobre mizike, biće urnebesna žurka, a preko puta, u auto kampu, ko hoće mir i tišinu, dobrodošao je, poručuje Šmakić.

„Nama to mnogo znači, zato što ne moramo više u kampu da u sopstvenoj režiji pravimo koncerte. Ipak to puno košta, a mi smo neprofitabilna organizacija i sve što radimo, radimo od naših para od članarine, a to je nedovoljno. Svaka čast ovim ljudima koji su nam izašli u susret, jer u kampu imamo vrhunske uslove, koje nema niko ko pravi ovakve susrete. Išli smo po celoj Evropi, i odgovorno tvrdim da ovakvi uslovi ne postoje nigde, kao što su na Zlatiboru“, naglašava Šmakić.

Inače, na prethodnim Bubijadama, kroz kamp je prolazilo više od sto auta, dok je struktura učesnika ove manifestacije raznolika – od male dece, do starijih osoba. Sumirajući utiske od prethodne tri godine, predsednik Buba kluba Srbije kaže da je najuspešnija bila 2. Bubujada 2015., kada je, uporedo sa njom, bio održan i Balkan bus miting, na kome su učestvovali ljubitelji Wolksenvagen vozila iz 14 zemalja sveta. Tada su dobijene pohvale za najbolju organizaciju na Zlatiboru, a naredni ovakav skup biće za tri godine.

Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla