OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сутра креће исплата 100 евра за младе

Рок за пријаву помоћи за младе истекао је у поноћ. Ко се за 100 евра помоћи пријавио, пријавио се, а држава сада креће са исплатом.

Новац ће на рачуне младих почети да леже већ сутра ујутро, а у три дана, закључно са 1. фебруаром, а требало би да буду исплаћени сви који су се уредно и пријавили. На списку је нешто више од милион људи – до синоћ се пријавило тачно 1.017.000 младих од 16. до 29 година.

– Исплата почиње 1. фебруара и све ће бити исплаћено у три дана – навео је синоћ министар финансија Синиша Мали и одбацио критике опозиције да власт тиме покушава да купи младе уочи избора.

Посебан редослед исплате не постоји и неће бити по принципу ко се први пријавио њему и паре. Држава ће паре уплаћивати по банкама и у зависнсоти од тога ће исплата и ићи.

Данас веће паре лежу и на рачунуне око 500.000 запослених у јавном сектору, а потом и на рачуне пензионера стиже по још 170 евра помоћи.

Многи који су запослени у јавном сектору већ су добили увећани први део плате, а данас ће и други. Многи ће данас добити целу зараду увећану за 7 до 8 одсто. Повишице неће бити исте за све.

Више повишице добиће запослени у социјалним службама, здравству и војсци. Њима следују плате веће за око 8 одсто, док ће остали моћи да очекују плату већу за процентни бод мање тј. 7 одсто.

На пример, запослени у здравству који зарађују 60.000 динара наредне године ће имати плату већу за 4.800 динара. Запослени у социјалним службама који имају месечна примања 50.000 динара, од ове године ће имати плату већу за 4.000 динара.

Запосленима, на пример у просвети, који имају примања око 60.000 динара, увећање плате за 7 одсто значи плату већу за 4.200 динара.

Извор: каматица.цом

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla