OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Sutra je uvek najbolji dan“,poručila gradonačelnica Užica povodom Međunarodnog dana starijih

 

Užičanin Zoran Radović uveliko u desetoj deceniji života zajedno sa suprugom Sofijom u svom stanu dočekao je gradonačelnicu Užica dr Jelenu Raković Radivojević, koja je u ovu posetu došla povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starijih osoba.

Veoma srdačno i kako sam kaže sa velikim zadovoljstvom dočekao je 95. godišnji užički penzioner Zoran Radović gradonačelnicu dr Jelenu Raković Radivojević. U toploj atmosferi doma u kome 65 godina živi sa suprugom Sofijom, Zoran Radović ispričao je svoju životnu priču. Rođen 18. avgusta 1927. u Potočanju, u porodici koja je tada brojala oko 30 članova. Nakon završene osnovne škole, završio je srednju Poljoprivrednu školu i Poljoprivredni fakultet. Tokom studija se oženio Sofijom, prvi posao bio mu je u Sremu u Seljačkoj radnoj zadruzi, a nakon toga 1956. počeo je da radi na Zlatiboru u Oglednoj stanici, gde je jedno vreme bio i direktor i gde je imao priliku da dočeka i ugosti i Tita. 1960. godine počinje da radi pri Opštinskoj upravi Užice u Odeljenju za poljoprivredu, gde je radio 12 godina.

Ostatak radnog veka proveo je u Pekarskom preduzeću “Sreten Gudurić” na mestu direktora. Bogata radna ali i životna biografija nije ga omela da i danas iako u desetoj deceniji života, svakodnevno ode do užičke pijace u nabavku a do pre nekoliko godina i sam je vozio do Potočanja gde ima imanje i voćnjak koji obrađuje.

“Jako mi je drago da sam danas sa jednim od najstarijih sugrađanina u našem gradu koji je kako je i sam rekao mnogo doprineo na različite načine razvoju našeg grada. Srećna sam što sam upoznala gospodina Zorana i njegovu suprugu i nadam se da ćemo u nekim boljim okolnostima kada ne bude ovako teška epidemiološka situacija, obeležavati Dan starih na malo drugačiji način. Ovom posetom porodici Radović želim da kažem da smo mi uvek tu za naše stare, da im pomognemo pružimo podršku i stvorimo i omogućimo kvalitetnije i bolje uslove za život”, isatkla je gradonačelnica Užica.

Domaćin Zopran Radović zahvalio se na ovoj poseti i na pažnji koju Grad poklanja starijima. Kako je istakao zadovoljan je i zbog činjenice da se naš grad i dalje razvija

“Bio sam 24. septembra na proslavi u Narodnom muzeju i video sam da se radi kružni tok, da će to biti jako lepo, vidim da se dosta uradilo oko Starog grada, ne znam dal ću moći da odem, gledao sam slike, kažu da se uredilo od Gradske Plaže do Vrutaka, da ima značajnih stvari da se pogleda, to je velika stvar za naše Užice. U odnosu na druge gradove mi imamo Valjonice, Vojnu industriju i Užice nije siromašno kao što su neka druga mesta. Naše rukovodstvo to dobro radi, dok nam je predsdnika koji ovako radi nek nam je živ i zdrav, kad se pojavi bolji da uzmemo tog boljeg ako ima”, kaže Zoran sa suzama u očima uz napomenu da nije član nijedne političke partije.

Veoma emotivno Zoran je doživeo i trenutak kada je od svog Grada dobio poklon, džepni sat sa posvetom, a u znak sećanja na ovaj datum.

Uz reči ispisane na tom satu gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević čestitala je 1. oktobar Međunarodni dan starijih osoba svim sugrađanima, uz želju da ih pre svega služi dobro zdravlje.

 

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због снега завршио на банкини

Oglasna Tabla

У Севојну протест због укидања педијатрије, лекара нема довољно

Oglasna Tabla

Како све пиво утиче на ваше здравље

Oglasna Tabla

АМСС: Упозорење возачима на опасност од поледице и проклизавања возила

Oglasna Tabla

Обавезно проверите: Да ли знате због чега се квари кисели купус?

Oglasna Tabla

Сваки други тестиран позитиван на коронавирус, омикрон доноси дашак оптимизма

Oglasna Tabla

Промо видео новогодишње атмосфере са Златибора

Oglasna Tabla

Временска прогноза за суботу – 22. јануар

Oglasna Tabla

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla