22.7 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ŠULJAGIĆI IZ UŽICA DOŠLI U TRIPKOVU DA NAĐU SREĆU

U eri kada srpska sela polako, ali sasvim sigurno izumiru, sa druge strane,  zlatiborska sela ipak  žive. Sve više je primera kako se porodice iz grada vraćaju u selo. Da ovo nije samo puka novinarska ili politička priča, dokazuje primer mladog bračnog para Šuljagić, koji su se pre godinu dana iz Užica doselili u selo Tripkova na Zlatiboru. Naime, Marko je sa svojom suprugom Ivanom došao u porodičnu kuću njenog pokojnog oca.

U Užicu su bili podstanari. I jedno i drugo su zaposleni, ali bez sopstvenog krova nad glavom. Rešili su da obnove staru seosku kuću u Tripkovi i stvore sebi bolje sutra. Marko kaže da su uvideli da imaju prespektivu u ovom čajetinskom selu, kao i zdraviji život.

„Imamo sada našu kuću, malo smo je sredili, renovirali da može da se živi pristojno. Bilo nam je teško sve ovo napraviti sa našim platama, ali borili smo se“, priča nam Marko Šuljagić.

 Ivana radi u Užici, a Marko na Beloj zemlji. Kažu, putovanje im neće biti teško, jer konačno imaju svoju kuću. Planiraju da kupe i automobil, ali i da se bave poljoprivredom. Za početak, malo stoke i domaća radinost.

„Planiramo proizvodnju džemova, slatkog i ajvara, pa ćemo videti kako će to ići. Kupićemo malo stoke, posadićemo maline, i tako. Uglavnom, plniramo da uživamo u našoj kući, pa ćemo ostalo sve lako“, kaže Ivana Šuljagić.

Već godinu dana Šuljagići stvaraju uslove kako bi u ovoj kući, koja Ivani budi mnoge uspomene, živeli normalno.

„Uvek sam volela da ovde dođem. Posle dedine smrti dolazila sam ređe, jer je sve bilo zaraslo. Bilo mi je žao kad dođemo i vidimo kako je, ali nismo imali nekih uslova za život. Sada smo krenuli da sve renoviramo, i hvala Bogu, tu smo gde smo“, kaže Ivana.

Polako, ali sigurno, ovaj mladi bračni par, bez ičije finansijske pomoći, pokazuje da ono što se zaista želi, može se i postići. Iako će od sad živeti na mirazu, Marko poručuje da je najvažnija ljubav, koja uvek, na kraju, pobeđuje.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 20. oktobar

Oglasna Tabla