6.3 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SUKOBILI SE ZBOG KABLOVSKE TV, JEDNI DRUGIMA ČUPAJU KABLOVE

CECA

Već dva meseca komšije jedne zgrade u našem gradu imaju sukobe, pa je morala da se umeša i policija.

Svi smo iskusili nepredviđene okolnosti, razne neprilike i nepogode, kada nam je prvi komšija pritekao u pomoć. Da sve to ne mora da bude tako harmoničmo, i da prve komšije mogu da vode pravi rat, i to oko najbanalnijih stvari, govori slučaj koji protekla dva meseca potresa naš grad, navodi portal Espreso.rs.

Naime, u zgradi koja se nalazi u ulici Koštička, ulaz broj 2, komšije vode pravi mali rat i to, nećete verovati, oko kablovske televizije. Problem je nastao oko sledećeg: jedna grupa komšija koristi usluge jednog provajdera, dok drugi žele da uvedu drugi.

Oni su to i uradili, ali im pripadnici prve grupe redovno čupaju kablove! Kutija za kablovsku televiziju nalazi se u zajedničkom hodniku, tako da joj svi imaju pristup. To takođe znači da se nalazi u zajedničkim prostorijama, i da je potpuno legalno tu postavljena. Rat je počeo 14. februara, kada su prvi put počupani kablovi, i od tada do sad se situacija ponovila četiri puta!

Razgovarali smo sa jednim od oštećenih komšija. On je zabrinut zbog toga što je ceo slučaj prijavljen policiji, komunalnoj inspekciji i kablovskom operateru koga su odabrali, a ništa još uvek nije rešeno.

– Prijavili smo slučaj policiji, napravljen je zapisnik, izašli su oni. Ali dalje više niko ništa. Ne znamo više kome da se obratimo. Posle 3. čupanja išli smo i u komunalnu inspekciju, i oni su nam rekli da to nije njihov posao. Pitao sam načelnike svih inspekcija u gradu. Problem je što kažu da smo mi sve u pravu, a što je sve na tome ostalo – priča čovek koji u 21. veku, za sada, zbog komšija, živi bez kablovske.

Policija ih je takođe posavetovala da bi bilo dobro da i provajder napiše prijavu, zbog čega su oštećeni otišli kod provajdera i požalili se na ceo slučaj. Provajder im je potvrdio da je njihova pravna služba to pokrenula, ali i dalje se ništa ne događa.

Upitali smo sagovornika šta misli da je motivisalo komšije da čupaju kablove.

– Oni rade za provajdera koji je već postavljen u zgradi, a koga mi nećemo. Pravo pitanje koje ja njima nisam postavio je da li su to oni samo smislili, ili im je neko rekao da tako rade. Mada je to jako glup način da se otarase konkurencije. Ja smatram da kao neko ko plaća porez imam pravo da biram provajdera – kaže ovaj Užičanin.

O svemu tome pokušali smo da razgovaramo sa jednim od komšija koji je učesnik u akciji čupanja kablova, ali on nije bio raspoložen da nam da izjavu. Do kada će ova situacija trajati, ne znamo, kao ni to kakav će epilog biti. Podsećamo samo na to da hodnik zgrade spada u zajedničke prostorije, tako da ne pripada nijednom od stanara, što dalje znači da svaki provajder ima potpuno pravo da u njemu postavi svoju kutiju za kablovsku televiziju. Ali, šta je danas normalno u Srbiji?

Izvor:B.Acković/Espreso.rs

cest

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vahida Đedović brutalno razotkrila sve maske današnjeg roditeljstva

Oglasna Tabla

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vladimir iz Sevojna je nestao, nema ni njegovog automobila: Preživeo je moždani udar i živi sam

Oglasna Tabla

Tribina o vaspitnim stilovima roditeljstva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Trikovi koji pomažu u čišćenju leda sa automobila

Oglasna Tabla