OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Sudski izvršitelji nisu uspeli da isele četvoročlanu porodicu! Ćitići poručuju da je njihova kuća prodata nelegalno (VIDEO)

Užice – Sudski izvršitelji u Užicu nisu danas uspeli da isele četvoročlanu porodicu Branislava Ćitića u Vidovdanskoj ulici u Užicu, a u vreme kada su pred kuću stigli izvršitelj i policija ispred kapije bilo je dvadestak Užičana koji su glasno negodovali zbog pokušaja iseljenja ove porodice.

Ćitići su odbili da prime rešenje izvršitelja, a sada, kažu, strahuju od novih pokušaja iseljenja.

– Bojimo se da će pokušati da nas isele i noću. Naša kuća je nelegalno prodata i mi odavde nećemo izaći – kažu Ćitići.

Kuća Ćitića prodata je u decembru prošle godine na licitaciji sprovedenoj, po odluci suda, od strane javnog izvrštelja Đorđa D. a kako bi se namirio dug naslednicima koji polažu pravo na jednu trećinu objekta.

Branislav i njegova supruga Gordana, koji imaju dvoje dece tvrde da su vlasnici dve trećine kuće, a jedna trećina pripada njihovom ujaku i njegovoj sestri koji žive u Engleskoj.

– Sumnjamo da je u postupku prekršen Zakon o izvršenju i obezbeđenju. Nismo bili obavešteni o licitaciji. Ostali smo bez cele kuće kako bi se izvršila presuda u sporu oko jedne trećine nasledstva objekta – kažu Ćitići.

Po tvrdnji Ćitića, pošto su naslednici iz Engleske pokrenuli spor oko nasledstva, oni su počeli da im isplaćuju novac za jednu trećinu kuće, ali su rođaci, tvrde, kasnije to odbili. Ćitići su im ponudili i prizemlje kuće, koje je po površini veće od jedne trećine objekta, ponudili su im i vikendicu u Ljubanjama kod Užica ali naslednici iz Engleske, tvrde Ćitići nisu ni na to pristali.

U međuvremenu, kuća je prevedena na suprugu Branislava Ćitića, kako bi, kako kažu, mogli da je stave pod hipoteku da bi podigli kredit kojim su nameravali da naslednicima iz Engleske isplate njihovu trećinu kuće.

– Iako ja, nisam izvršni dužnik, već suprug, izvrštelji su ceo postupak vodili protiv mene. Osnovni sud u Užicu dva puta je obarao zakazane licitacije a odluka je kasnije promenjena. Nismo ni znali da je licitacija bila 6. decebra prošle godine kada je kuću kupio naslednik iz Engleske – kaže supruga Branislava Ćitića, Gordana.

Ćitići su kasnije odbili da izvršiteljima dostave broj tekućeg računa kako bi naslednik iz Engleske mogao na taj broj da uplati deo novca koji im je dužan od prodaje. Juče je javni izvršitelj Ćitićima tokom pokušaja iseljenja rekao da je novac uplaćen, ali Ćitići nisu znali na koji broj i na koji račun je ta uplata izvršena.

– Naslednik iz Engleske neće jednu trećinu, već hoće celu kuću iako ne planira da ovde živi, a mi u ovoj kući živimo 30 godina. Bojimo se šta će dalje biti, bojimo se za decu, iscrpljeni smo u svakom pogledu, sve ovo što nam se dešava toliko je okrutno i bezobzirno – kaže Gordana Ćitić.

Javni izvršitelj iz Užica odbio je juče da za medije komentariše postupak i pokušaj iseljenja.

iZVOR. Kurir.rs/Z.Š.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Srbija će poštovati odluku UN-a da se marihuana skine sa liste

Oglasna Tabla

Počelo punjenje Zaovinskog jezera

Oglasna Tabla

Oprez sa suplementima- postoje dobre i loše kombinacije

Oglasna Tabla

Uskoro rekonstrukciji malog bazena na Gradskoj plaži u Užicu

Oglasna Tabla

1,5 miliona dinara za projekte mladih u Užicu

Oglasna Tabla

112 novih slučajeva virusa kovid-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Užička deca u užičkoj Slobodi – Stipendije za tri fudbalska bisera!

Oglasna Tabla

Navijači pretukli popa i popadiju: Omiljeni sveštenik i golman FK „Crnokosa“ zadobio teže povrede glave

Oglasna Tabla

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla